Workouts voor beach junkies

Zodra het zonnetje schijnt en er geen enorm dringende deadlines zijn, ben ik te vinden op het strand. Je kunt wel stellen dat ik een soort van strandverslaving heb. Ik houd van de tinteling van de zon op m’n huid, het kriebelen van het zand tussen m’n tenen, het gevoel van vrijheid en het ruizen van de zee. Een dagje strand betekent echter niet dat ik de hele dag laid-back op een handdoekje blijf liggen. Ik kan slecht stilzitten en houd van bewegen in de buitenlucht. Daarom, in deze blog, mijn favoriete strandactiviteiten!

Surfen

Surfen staat bij mij op nummer één! Als jong meisje leerden mijn broertje en ik windsurfen van mijn vader. Sinds een paar jaar ben ik gaan golfsurfen met mijn kinderen. Je hoeft niet per se naar Biarritz in Frankrijk of Sagres in Portugal, ook in Nederland kun je als (beginnende) surfer prima uit de voeten. Bijvoorbeeld bij Rapa Nui in Bloemendaal en Zandvoort, of één van de surfscholen in Hoek van Holland. Op www.boardshortz.nl/golfsurfen-in-nederland/ vind je goede surfspots en tips!

Voetbal

Zoals ik schreef in mijn blog over sportieve opvoeding, zit mijn zoon sinds een half jaar op voetbal. Ik heb niet zo’n goed balgevoel, maar met Tijn een balletje trappen op het strand gaat me best goed af en is super leuk. Heerlijk samen achter de bal aan te rennen en zien hoe hij geniet van zijn favoriete sport.

Yoga

Steeds meer strandtenten bieden yogalessen aan op het strand. Bijvoorbeeld Woodstock69 in Bloemendaal. Ik heb zelf nog nooit een les gevolgd op het strand, maar volgens mij is er niks meer zen dan de dag te beginnen met een yoga-sessie aan zee.

Wandelen

Als ik in Nederland naar het strand ga, zit ik meestal bij Elements Beach in ’s-Gravenzande (www.elementsbeach.nl). Je moet er wel een flink stuk voor lopen, maar dat is nou juist wel weer lekker. Sowieso is wandelen langs de kustlijn heerlijk. Het maakt je hoofd leeg en je wordt er mooi egaal bruin van!

Volleybal

Daag je vriend(inn)en uit voor potje volleybal. Twee tegen twee! Bij de meeste strandtenten staat wel een volleybalnet of je kunt er wellicht eentje meenemen.

Beach Bootcamp

Vooral ’s ochtends vroeg of ’s avonds is er niks fijner dan een training op het strand! Wissel 4 x 5 minuten rennen af met bijvoorbeeld 25 air squats, 25 push ups, 25 mountain climbers en 25 sit ups. Niet bang voor het water? Sluit je workout dan af met 25 burpees in de branding of een duik in de zee!

Zwemmen

Tja, het is even doorbijten (vooral in Nederland), maar als je eenmaal in het water ligt kun je net zo goed een paar flinke baantjes trekken!

Wat doe jij het liefste als je op het strand bent? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *