Categorie archieven: Workout

Fitgirls Workout

Onze workout sectie biedt alles wat de fitgirls maar in beweging kan brengen van hardlopen, krachttraining, interval training en teamsporten. Voor kracht en conditie. Voor in de gym maar ook voor thuis.

Omdat je niet altijd een sportschool nodig hebt om in shape te komen willen we met behulp van onze workout sectie fitgirls inspireren om tot leuke en gezonde ideeën te komen, voor wat betreft sport en training. Zo kun je prima thuis trainen met een full body schema en met een setje dumbbells of met een kettlebell.

Workout Schema

Wil je echt progressie boeken en in shape komen dan is een fitness schema geen overbodige luxe. Een fitness workout schema zorgt ervoor dat je een systematische verdeling maakt over de spiergroepen en de beschikbare trainingsdagen, om op die manier het maximale uit je trainingen te halen. Zodoende krijgt jouw lichaam de juiste hoeveelheid trainingsprikkels om vervolgens te reageren met spiergroei. Dit fenomeen heet hypertrofie en is een belangrijk onderdeel van spiergroei bij vrouwen en mannen.

Een ander groot voordeel van een workout schema is dat je, naast de juiste trainingsprikkels per trainingsdag, ook de voortgang per training kunt bijhouden. Tegenwoordig wordt een workout schema vaak vervangen door een workout app, maar in feite komt dat nog steeds op hetzelfde neer.