Wereld Chocoladedag: Bananenbrood van havermout met pure chocolade

Toegegeven: wij kunnen geen genoeg krijgen van bananenbrood en -cake. Gelukkig komen we steeds meer tegen dan alleen de simpele en basic versie, dus er is genoeg variatie!  Juist vandaag, op Wereld Chocoladedag, kunnen we dit bananenbrood van Voedzaam & Snel niet laten liggen. Om je vingers bij af te likken!

We houden van bakken, bananenbrood en van (pure) chocolade. Hoe perfect is dan deze combinatie? Door de havermout vult het brood ook nog eens goed. De lichte bananensmaak die je proeft bij deze cake is een geweldige combinatie met de chocolade topping. Heb je liever een wat sterkere bananensmaak? Let er dan op dat je bananen goed rijp zijn.

Kokos en walnoten of sinaasappel met vanille: er zijn allerlei variaties mogelijk met bananenbrood. Heb je liever nog wat meer chocolade? Een double chocolate bananenbrood mag dan niet missen op je baking-bucketlist!

What you need (12 porties)

  • Pure chocolade, 72% cacao – 200 gram
  • Havermout – 150 gram
  • Walnoten – 75 gram (neem wat extra voor de topping)
  • Roomboter – 30 gram
  • Rijpe bananen – 3
  • Eieren – 3
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Zout – mespuntje

 Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven allereerst voor op 180 graden en laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Hak de walnoten vast in grove stukjes.
  3. Meng de eieren, roomboter, kaneel, havermout en het mespuntje zout in de keukenmachine.
  4. Pel de bananen en snijd ze eventueel in stukken.
  5. Voeg de bananen toe en mix alles tot een glad mengsel.
  6. Lepel de walnoten door het beslag tot alles goed verdeeld is.
  7. Bedek het cakeblik met een vel bakpapier en giet het beslag erin.
    Tip: Om te voorkomen dat je bakpapier teveel inzakt kun je een elastiek om het blik doen op het moment dat je het erin giet. Vergeet niet om het eraf te halen als je het blik in de oven zet!
  8. Plaats een vel zilverfolie over het blik en doe de cake 20 minuten in de oven.
  9. Haal het folie eraf en zet de cake nog 30 minuten erin.
  10. Verwijder het bakblik en smelt driekwart van de chocolade au bain marie terwijl de cake afkoelt. Snijd ondertussen grove stukjes van de rest van de chocolade.
  11. Verdeel de gesmolten chocolade over het brood. Besprenkel deze met de overgebleven stukjes walnoten en chocolade.
  12. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *