Wat eten we vandaag? Mijn favo recepten op een rijtje!

Wat eten we vandaag? Een veel voorkomende vraag. Soms weet ik ook echt niet wat ik moet eten en soms heb je gewoon inspiratie nodig. Flink wat inspiratie. Want wat eet je tijdens het ontbijt? Wat eet je tijdens de lunch? Wat eet je tussendoor? En wat eet je tijdens het diner? Tijd voor inspiratie in je voedingspatroon. Ik deel vandaag mijn favorieten met jou!

In mijn vorige blog schreef ik over verschillende ‘tools’ die je nodig kan hebben, in je reis naar een fit leven. Ik wil jullie in deze blog meenemen door mijn receptenmap. Ik laat me dan ook graag inspireren door andere foodies! Deze favo recepten van verschillende sites deel ik vandaag ook met jou! Be inspired!

havermoutshake_fitgirls

ONTBIJT

Ik ben echt gek op havermout, het liefst eet ik het dan ook iedere dag. Maar ik ben van mening dat afwisseling in je eetpatroon goed is, dus ik eet het om de dag 😉 Op de website van I Love Health heb ik veel lekkere recepten gevonden. Zo ook de havermout smoothie. Makkelijk en snel te maken, maar met name lekker zoet! En ik ben gek op zoet! Hier vind je de havermout smoothie.

mugcake_fitgirls_ontbijt

Om in de havermout sferen te blijven, deel ik ook de mug cake van I love Health. Een cakeje in een mok -> vandaar mug cake 🙂 Een paar ingrediënten nodig en wederom zo klaar! Even in de magnetron of oven en ping! Klaar is je cakeje die je naar keuze kan versieren met lekkere toppings.

eiwrap_fitgirls

LUNCH

Over brood lees je allerlei meningen. Het zou niet ‘gezond’ zijn, je zou er ‘dik’ van worden etc. Ik eet wel degelijk brood. Mijn geheim van afvallen is het tellen van calorieën, hiermee ben ik al 30 kg kwijt dus ik ben het niet eens met de stelling dat je van brood dik zou worden. Wat wel goed is, om ook met de lunch af te wisselen. Naast brood is er nog veel meer wat je als lunch kan eten. Zoals de omelet wraps van Pauline’s keuken. Zie hier het recept. Qua vulling kun je creatief zijn, maar je kun ook Pauline’s recept aanhouden.

eimuffins_paulineskeuksen_fitgirls

Ook heeft Pauline een lekker recept voor eimuffins. Waar je een hele bups van kunt maken en invriezen. Lekker voor tijdens de lunch. Maar eigenlijk ook als ontbijt en tussendoortje. Alhoewel, als diner lijkt het me ook lekker 🙂 Zie hier het recept.

sushi

DINER

Ik ben echt heel erg gek op vis. Eigenlijk lust ik alles wel. Dat is er met de paplepel ingegoten thuis. Mijn ouders zijn echt Bourgondiërs. “Dat lust ik niet” en zonder te proeven, hoefde ik thuis ook echt niet mee aan te komen. Daarnaast is mijn vriend kok, dus dan krijg je nogal eens wat te proeven. Ik ben gek op lekker eten! Terug naar de vis, op de website van Foodness, staat een super lekker recept met verse zalm, die ik graag met jullie deel!

sushi_taart_fitgirls

Ik vond op deze website ook een lekker recept. Een sushi taart met zalm en quinoa! Yum! I love sushi!

bananenbrood_fitgirls_fitbeauty

TUSSENDOORTJES

En dan komen we nu aan bij de tussendoortjes. Volgen jullie de blog van Teni van Fitbeauty al? Zij schrijft echt zo leuk en deelt vrij regelmatig lekkere receptjes. Ik deel met jullie twee van mijn favo tussendoortjes. Bananenbrood, hiervan vind je super veel variaties op internet, maar het bananenbrood van Teni is bij mij favoriet, zie hier de link. Bananenbrood kun je ook prima als ontbijt nemen met een lekkere topping of gewoon met niks.

dadelpasta_fitbeauty

Als topping vind ik deze dadelpasta van Teni heerlijk en super simpel te maken.

fitbeauty_chocolade_fudge_tussendoortjes

Zoals bijna elke vrouw ben ik gek op chocolade, hebben jullie weleens chocolade fudge op? Super lekker! Teni heeft hier een healthy variant op gemaakt. Dit is de link. Echt heel lekker. De moeite waard om eens te proberen.

Receptjes kun je dus overal op internet vinden. De recepten die ik met jullie heb gedeeld, zijn allemaal verantwoord. Maar de sleutel is; eet met mate!

6 thoughts on “Wat eten we vandaag? Mijn favo recepten op een rijtje!

  1. Kim zegt:

    Leuk artikel! En wat fijn hè al die leuke foodblogs met heerlijke recepten. Ik kan ook uren zoet zijn met het zoeken naar lekkere recepten om uit te gaan proberen :-).

  2. Lominda zegt:

    Hoi Ilse, weer een top blog. En ja, je omeletwrap is een aanrader. Ik maak hem regelmatig en het vult hartstikke goed. Ben benieuwd naar je volgende.
    Groetjes Lominda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *