Wake up and live! Mondi Lodge: een ecologisch paradijs op aarde

Soms raak je geïnspireerd; door een boek, een film die je ziet of een reis die je maakt. Een van de inspirerende plekken waar ik dit vorig jaar heb mogen meemaken is op Curaçao. Nu denk je misschien: wat is hier dan bijzonder aan, er gaan wel meer mensen naar Curaçao; zwemmen, cocktails drinken en zonnen. Dat klopt, maar niet iedereen heeft nog gehoord van de bijzondere plek Mondi Lodge.

Doe eens je ogen dicht en visualiseer je een paradijselijke bestemming, dat is hoe Mondi Lodge eruit ziet, als een waar paradijs. Er staan vier knusse bungalows op het park met ieder een uniek thema. Je bent omringd door de prachtige natuur en overal waar je kijkt zie je bloemen, bomen en verschillende dieren.

Mondilodge-16

Mondi Lodge-Flamingo Hut-68

En dan de ontbijtjes…. dat zijn net kleine kunstwerken! De producten voor deze maaltijden zijn allemaal zoveel mogelijk lokaal of regionaal geteeld. Veel van de producten komen ook uit eigen tuin, zoals papaya, banaan, of mispel. De eigenaren van Mondi Lodge willen zo ecologisch mogelijk werken en gaan bewust om met de natuur en dieren om hen heen.

Mondilodge-103

Mondilodge-97

Mondilodge-99

Er zijn in het park meerdere dieren aanwezig, waaronder ezels. Hun eerste ezel John heeft een zwaar leven gehad. Mondi Lodge heeft hem gevonden, uitgehongerd en vastgebonden. John was erg blij dat hij bij Mondi Lodge een goed tehuis kreeg. Toch voelde John zich alleen en kreeg hij er een vriendin erbij. Die nu waarschijnlijk zwanger is :).

Toekomstdromen

Het liefst wil Mondi Lodge een ecolodge worden die draait op groene energie met een nog groter assortiment aan eigen gekweekte groenten en fruit, een weelderige tropische tuin, een honeymoon suite en werken met mensen met een sociale beperking. Genoeg plannen dus!

Wat ik hier persoonlijk aan wil toevoegen is dat fit zijn een levensstijl is. Een fit leven hebben is je eigen weg kiezen, achter jouw idealen staan. Kies voor datgene wat JIJ belangrijk vindt. Is dat veel sporten, doe dat dan! Is dat een ecolodge beginnen op Curaçao, doe dat dan! Als het jou maar gelukkig maakt.

Life is one big road with lots of signs. So when you’re riding through the roots, don’t complicate your mind. Flee from hate, mischief and jealousy. Don’t bury your thoughts, put your vision to reality.

WAKE UP AND LIVE

– Bob Marley –

https://www.youtube.com/watch?v=6EbE5jgla48

Meer weten over Mondi Lodge? Kijk dan eens op hun website of facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *