Verrassend gezonde mini pizza’s

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer maken we gezonde mini pizza’s met als bodem courgette. Lekker! 

We hebben al eens eerder een Voedzaam & Snel pizza recept gedeeld, Hier bestond de bodem uit plakjes aubergine. Nu kiezen we voor het groene broertje van deze paarse groente: de courgette. Het leuke aan deze verantwoorde mini-pizza’s is dat je ze eigenlijk helemaal zelf kan samenstellen. Bij deze variant hebben we gekozen voor chorizo, maar je kan je pizzaatje net zo goed met stukjes spek of tonijn beleggen. Voor de vegans onder ons kun je veganistische kaas gebruiken en dat toppen met champignons of paprika.

De minipizza’s zijn vooral erg leuk voor op feestjes of borrels. Het zal even een schuine blik van je gasten veroorzaken, maar na één hap zullen ze vast en zeker om zijn. Natuurlijk zijn ze ook perfect voor een avondje lui bankhangen in je eentje of met je partner of vrienden. Eigenlijk is ieder moment wel een geschikt moment voor pizza…

What do you need (4 porties)

  • Courgette – 1
  • Tomatenpuree – blikje van 140 gram (ongezouten)
  • knoflook – 2 tenen
  • Geraspte jonge kaas – 200 gram
  • Chorizo – 1 pakje met kleine plakjes (ongeveer 200 gram)
  • Olijflie – 1 eetlepel
  • Peper – naar smaak
  • Oregano – gedroogd

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schep de inhoud van het blikje tomatenpuree in een pannetje en plaats het op laag vuur.
  3. Pers de tenen knoflook boven het pannetje uit en voeg de olijfolie toe, roer het geheel door elkaar.
  4. Breng de saus op smaak met wat peper.
  5. Snijd de courgette in plakken van ongeveer één centimeter dik.
  6. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de plakken courgette hierop.
  7. Besmeer de plakken met de tomatensaus.
  8. Beleg ze met een plakje chorizo en bestrooi ze met de geraspte kaas.
  9. Plaats in de oven voor vijftien minuten.
  10. Bestrooi de minipizza’s met oregano zodra ze klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *