16 december 2015 
1 min. leestijd

Verantwoord kerstdiner: gevulde kipfilet

Verantwoord kerstdiner: gevulde kipfilet
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas en binnen een handomdraai op tafel. Ook met kerst staan we liever niet te lang in de keuken. Maar we willen onze geliefden wel verrassen met een geweldig diner. Daarom delen we in de decembermaand de heerlijke, gezonde kerst recepten van Voedzaam & Snel Ben jij niet zo'n keukenprinses maar wil je wel eens wat anders dan gourmetten met kerst? Haal dan snel de onderstaande ingrediënten in huis en maak deze gevulde kipfilet met Parmezaanse kaas en basilicum. Oké, het is geen kalkoen maar hé, je moet ergens beginnen! Dit gerecht is ook nog eens verantwoord en zorgt er voor dat je met gemak nog een gaatje over houdt voor je dessert. Ook heel lekker gerecht dus voor na de kerstdagen!

WHAT DO YOU NEED?

200 gram kastanje champignons 1 jalapeño peper 1 rode ui 10 kerstomaatjes 12 blaadjes basilicum 4 stuks (á 250 gram) kipfilet 1 el olijfolie 1 teentje knoflook 75 gr Parmezaanse kaas klontje roomboter 350 groene asperges Gevulde kipfilet met parmezaan en basilicum fitgirls

MAKE & BAKE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de champignons en de groene peper in kleine stukjes (verwijder eventueel eerst de pitjes)
  3. Snipper de ui, halveer de kerstomaatjes en snijd de basilicum fijn
  4. Snijd de kipfilets horizontaal in en klap ze open als een vlinder, sla de kipfilets plat met de achterkant van een koekenpan, met wat keukenfolie tussen de kip en de pan
  5. Bak de champignon, groene peper, rode ui en kerstomaatjes aan in de koekenpan met een beetje olijfolie
  6. Snipper ondertussen de knoflook en verdeel dit op de ene helft van de kipfilets
  7. Verdeel het mengsel over de kipfilets, voeg de Parmezaanse kaas toe en klap de filets dicht, steek ze goed dicht met prikkers of houten stokjes
  8. Verwarm een klontje roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilets ongeveer vier minuten aan beide kanten krokant
  9. Snijd ondertussen de kontjes van de asperges
  10. Doe de kipfilets voorzichtig in een ovenschaal en plaats de kipfilets vijftien minuten in de oven, totdat ze helemaal gaar zijn
  11. Doe de asperges in een pan met water, breng aan de kook en kook in ongeveer acht minuten gaar, ze mogen een lichte bite hebben
  12. Serveer de kipfilets op een bord met één prikker en de asperges ernaast
Reactie plaatsen