27 mei 2016 
1 min. leestijd

Vegan mueslirepen met blauwe bessen

Vegan mueslirepen met blauwe bessen
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Het werd tijd dat we ook eens een recept zonder dierlijke producten met jullie delen, vandaar deze handige mueslirepen met blauwe bessen. Mijn veganistische vriendinnen nemen, om vegan noodgevallen te voorkomen, vaak hun eigen eten mee als we ergens naartoe gaan.Vooral in de kleinere dorpen in Zuid Limburg is veganistisch zijn nog niet helemaal ingeburgerd en vaak is er op de menukaarten van bourgondische tentjes geen enkel veganistisch gerecht te vinden. Deze mueslirepen zijn heel handig om mee te nemen op een dagje uit. Zo heb jij, of je nu vegan bent of niet, altijd een tussendoortje bij je! Natuurlijk kun je ook gewoon mueslirepen uit de winkel kopen of een stuk fruit meenemen, maar deze repen zijn een stuk verantwoorder dan die uit de winkel. Er zitten namelijk geen extra toegevoegde suikers in. Daarnaast loop je met fruit het risico dat het wordt geplet in je tas. Dit recept bevat veel ingrediënten die je waarschijnlijk niet allemaal al in huis hebt. Gelukkig is het weekend en heb je vandaag alle tijd om even langs te supermarkt te gaan, om vervolgens deze repen kunt preppen voor komende week.

What you need (9 repen)

Voor de bodem

  • 180 gram havervlokken
  • 75 gram amandelen
  • 75 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 bananen
  • 2 verse dadels (medjool)
  • 1 eetlepel kokosolie

Voor de topping

  • 45 gram havervlokken
  • 20 gram amandelen
  • 20 gram walnoten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 150 gram blauwe bessen
  • ¼ theelepel kaneel
  • 60 ml amandelmelk

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Begin met de de bodem: vermaal de noten, ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes, pel de bananen en breek het vruchtvlees in stukken.
  3. Smelt de kokosolie.
  4. Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en vermaal het totdat het een plakkerige massa is.
  5. Beleg een vierkant bakblik met bakpapier en leg het beslag erin, verdeel en druk goed aan.
  6. Bak de bodem 8-10 minuten.
  7. Vermaal de noten voor de topping tot grove stukjes en doe ze met de rest van de ingrediënten in een kom, roer alles door elkaar.
  8. Verdeel de topping gelijkmatig over de bodem, druk het zachtjes aan en bak de mueslirepen in 15 minuten af.
Voedzaam & Snel tip: bewaar de mueslirepen in een afgesloten trommel in de koelkast.
Fitgirls.nl tip: als je geen zin hebt in gezond en verantwoord, kun je er ook nog (witte) chocolade overheen smelten.
Reactie plaatsen