Van New Yorkse fitgirl naar Big Apple pechvogel

Soms kun je dingen perfect plannen in je hoofd qua sporten of het schrijven van een perfecte blog. Afgelopen weken merkte ik dat ik veel vorderingen maakte tijdens het sporten, kracht- en conditie-oefeningen gingen sneller en beter. Tijdens een les Epic Hybrid Training kreeg ik het na lang oefenen zelfs voor elkaar een oefening te doen waarbij je als een echte ‘Yuri van Gelder’ in de ringen hing. Deze uitdagende sportles moest ik met jullie delen! Helaas liep het afgelopen twee weken sportief gezien toch een tikkeltje anders.

Het begon als eerste met een zere keel tot dikke verkoudheid die overging in dikke griep als gevolg. Hierdoor moest ik het sporten echt even laten schieten, want ik was al buiten adem en duizelig als ik de trap opliep. Laat staan dat ik een burpee zou kunnen doen of ergens op zou kunnen springen.

Soms gaat niets volgens de planning…

Zowel sporten als schrijven was erg lastig met een hoofd vol snot en verkoudheidsellende, maar na twee weken was ik aardig hersteld dus dacht: huppakee, gelijk door naar de gym. Dat mijn conditie na de griep een behoorlijk klap had gehad, was wel even schrikken. Bij de eerste push up zeiden mijn armen echt heel hard “nee” en was ik na één minuut rood, flink aan het zweten en duizelig. Oké, dit gaat iets minder dan gepland, maar ik dacht; als ik het gewoon rustig opbouw, dan komt het vanzelf weer goed.

Gisteren had ik voor mijzelf een ‘blogdag’ gepland; in de ochtend zou ik gaan sporten en daarna doorgaan naar een hip koffiebarretje waar ik mijn blog zou gaan uitwerken. Ik wilde foto’s maken van de Epic Hybrid Training. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, ook deze dag liep iets anders dan gepland.

“Ik wilde mijzelf niet laten kennen. Want ja, hé, ik blijf een sportfreak!”

In de ochtend volgde ik een combi les van Crossfit en bootcamp bij EVF gym in Upper West. De les bestaat altijd uit twee workouts. De eerste workout is altijd een serie kracht en grond oefeningen die we binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. De tweede workout is the AMRAP (As many rounds as possible). Zelf vind ik dit echt een grote uitdaging. Vooral in groepsverband zorgt het ervoor dat ik dan altijd mee wil gaan met het tempo van de anderen. Ik wil namelijk niet graag laten zien dat ik eventueel langzamer zou zijn dan de rest van de groep.

We moesten beginnen met vierhonderd meter rennen, de trappen op en om het gebouw heen de heuvel op. Helaas stapte ik in alle haast toen ik buiten kwam in een grindstuk en klapte ik door mijn enkel heen. Dit deed gemeen zeer, maar de pijn trok langzaam weg en ik wilde mijzelf niet laten kennen. Want ja, hé, ik blijf een sportfreak! Ik heb zelfs nog een keer die vierhonderd meter gerend en daarna nog geroeid en squats gedaan.

Koffie met pijn

Toen ik thuis kwam, ben ik na het douchen op pad gegaan naar een nieuwe hotspot in New York The Matchabar in Chelsea. Deze hotspot wilde ik namelijk ook met jullie delen. Bij toeval had ik afgelopen donderdag deze hotspot ontdekt met allerlei heerlijke combinaties zoals Cinnemon Hennep Matcha Latte en de Watermelon Ice matcha latte. Het drinken van Matcha thee en Matcha latte is in New York hét nieuwe koffie drinken. De Matcha latte staat bij veel hippe koffiebarretjes op het menu.

IMG_0272

Terwijl ik aan het genieten was van twee heerlijke Matcha macroons en een Ice Moca Matcha Latte voelde ik mijn enkel opeens opzwellen en kon ik mijn voet niet meer bewegen of erop staan. Ik probeerde nog om mijn blog verder af te schrijven, maar het ging gemeen zeer doen. Na een half uur gaf ik het op en ben ik naar de dichtstbijzijnde metro gestrompeld.

Gewond en verdwaald

Van de metro moest ik twee blokken lopen naar huis, maar dit ging ook niet meer qua hinkelen of strompelen en heb ik een taxi genomen die mij aan het einde van de straat, thuis heeft afgezet. Voor de zekerheid besloot ik toch maar een dokter bellen, maar alle dokters in de buurt waren al naar huis.

Gelukkig kun je in New York wel terecht bij de Urgent Care. Hier kun je dus naar toe als je medische hulp nodig hebt, maar niet naar het ziekenhuis hoeft. Ik zocht het adres op en nam de taxi naar de Urgent Care. Helaas klopte het adres niet op Google Maps en was ik op de verkeerde hoek van de straat afgezet.

Hinkelend ben ik het drukke Broadway overgestoken om de Urgent Care te zoeken. Met dikke tranen in mijn ogen, want het hinkelen was te zwaar en in paniek stond ik op een gegeven moment midden op de drukke weg; waar was nou de Urgent Care!? Gelukkig vroeg een heel lief New Yorks stel waar ik heen moest en hielpen ze mij met ondersteunen en mocht ik uiteindelijk op de rug van de man. Ik werd dus letterlijk de Urgent Care in getild. Wat was ik blij dat ik deze lieve mensen tegen kwam.

New Yorkse pechvogel

Nadat ik mij had ingeschreven, kwam de dokter naar mijn voet kijken en hebben ze foto’s gemaakt. Gelukkig bleek er niks gebroken, maar ik had wel een dikke kneuzing aan de enkel en moet van de dokter een aantal dagen mijn voet ontlasten. Het werd dus op Amerikaanse krukken naar huis. Ik voelde me gisteravond uiteraard meer een New Yorkse pechvogel dan een New Yorkse fitgirl. Volgende blog heb ik hopelijk meer succes en avontuur te melden op het gebied van sporten, nieuwe foodtrends en nieuwe healthy hotspots in New York.

Tot de volgende keer!

XOXO Dominique

DSC01508

Dominique is voor het grote avontuur naar New York verhuisd. Als echte New York girl gaat ze alle hippe, healthy food tentjes ontdekken en nieuwe sporten uitproberen. In haar blog neemt ze jullie mee op avontuur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *