Train Tuesday met Fitgirls.nl: Double Trouble in de Nike Training Club

Tijdens de Nike Women Week gaf Robby Nelson een kickboxing high intensity cardio training in de Nike Store te Amsterdam. Het ‘double trouble’ trainingsprogramma combineert HIIT principes zoals push ups en burpees met coördinatie training en de trap- en stoot technieken van het kickboksen. Fitgirls.nl woonde al eerder een training bij van deze ex-wereldkampioen kickbokser, we waren dus voorbereid op een killer workout!

Maaike en ik fungeren als een soort Duo Pennoti: we gaan perfect samen, maar zijn allebei ook behoorlijk anders. Waar Maaike elke dag in de gewichten hangt (petje-af), trek ik het liefst mijn hardloopschoenen aan. In aanloop naar dit evenement legde Maaike mij uit dat dit een high-intensity training was, een combinatie van cardio en krachtoefeningen. Ik zag het als volgt – Maaike shined tijdens het krachtgedeelte, ik rock de cardio en allebei worstelen we een beetje met het andere element. Nike Women Week met Robby Nelson: klinkt heel vet. I’m in! Het viel midden in mijn tentamenweek maar ach, het zou een goede reden zijn om niet alles opzij te zetten voor school en ook in drukke tijden te blijven sporten. We gaven ons op.

Train Tuesday

Dinsdag 26 januari lopen Maaike en ik vol moed de Nike Store in de Kalverstraat binnen, waarvan ik überhaupt niet wist dat de bovenverdieping als een gym fungeerde. We kregen een T-shirt, schoenen en sportbeha aangereikt. Al deze sportspullen voelen heerlijk. Het past goed, het zit comfortabel en het belangrijkste, het voldoet aan zijn functie; alles blijft op z’n plek. Ik was er klaar voor!
De training onder leiding van Robby Nelson ging met veel power van start. In de eerste vijf minuten drong het tot mij door dat deze work out misschien wel tachtig procent kracht was en twintig procent cardio. En tussen ons gezegd en gezwegen, het krachtgedeelte van sporten sla ik al pak weg tien jaar stellig over.

IMG_3740

Double Trouble

De naam van de work-out, ‘Double Trouble’ kun je op meerdere manieren interpreteren. Als eentje van ons het ‘double’ en de ander het ‘trouble’-label zou krijgen, dan was sowieso het ‘trouble’ label om mijn nek gehangen. Het begon met opdrukken, vervolgens burpees, sit-ups, planken en squatten. Hoe verder de training vorderde, hoe groter, in mijn beleving, de woorden ‘trouble’ zich op mijn voorhoofd vormden. Met een blik naar links zag ik hoe Maaike de ene naar de andere oefening goed, gefocust en gecontroleerd kon uitvoeren. Zij kon van alle setjes wel het dubbele aantal doen, terwijl ik halverwege zat te puffen op de grond.

We wisselden steeds na een minuut door naar een andere soort oefening. Het touwtje springen ging mij gelukkig goed af waardoor ik mijn prestatie tijdens de burpees voor mijn gevoel een beetje kon compenseren. Tijdens de sit-ups waarbij een touw vastgehouden moest worden, werd ik, letterlijk en figuurlijk, meegesleept. Bij deze oefening lagen we met een aantal dames op een rij, allemaal met een dik touw in onze handen wat met elkaar verbond. Vervolgens moest je je armen gestrekt houden en op het teken van de coach een sit-up doen. Allemaal tegelijk! Dit ging mij best goed af en de letters ‘trouble’ vervaagden langzaam van mijn voorhoofd.

Grenzen zijn er om verlegd te worden

Tijdens het stoten tegen de boks kussens, wat de derde en laatste oefening was, werd ik steeds gemotiveerder om ook bij de laatste oefening tot het uiterste te gaan. Op teken van de coaches hield ik het (ultra-diepe) squatten tot de laatste seconde vol en gingen ook de burpees ietsje gemakkelijker dan voorheen.
Aan het eind van de training besefte ik me dat het achteraf toch allemaal best mee viel. Ik weet zeker, hoe vaker ik dit soort dingen doe, hoe gemakkelijker het wordt. Ik denk dat dit soort trainingen zeker mijn stabiliteit, uithoudingsvermogen en kracht verbeteren en dat werpt ook zijn vruchten af tijdens het hardlopen. En de grap is, nu, twee dagen na de work-out, voel ik mij nog steeds voldaan. Niet omdat ik erbij loop als een oma omdat ik aardig wat spierpijn heb, maar omdat ik weer een grens heb verlegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *