Tonijnsalade met avocado en appel

Voor de echte tonijnliefhebbers brengen we deze tonijnsalade een beetje next level. Deze smakelijke tonijnsalade van Voedzaam & Snel serveer je in een halve avocado die je heerlijk kan uitlepelen. En dat ziet er voor het oog ook nog eens verrukkelijk uit!

Avocado’s, het zijn en blijven heerlijke dingen die we eindeloos kunnen gebruiken in gerechten. Gelukkig hebben we ook genoeg avocado-recepten om mee te variëren, mocht je niet genoeg inspiratie hebben. Deze tonijnsalade is superlekker en ook nog eens makkelijk als lunch of om mee te nemen naar je werk.

What you need (2 porties)

  • Tonijn – 1 blik
  • Avocado – 1 stuk
  • Appel – 1 stuk
  • Ui – ½ stuk
  • Peterselie – 4 takjes
  • Pompoenpitten – 2 eetlepels
  • Crème fraîche – 2 eetlepels
  • Peper & zout

Make & Shake

  1. Maak het blik van de tonijn open en laat de tonijn zoveel mogelijk uitlekken.
  2. Snijd de ui en de appel en snipper deze fijn.
  3. Snijd de peterselie fijn in kleine stukjes.
  4. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en doe de pompoenpitten, crème fraîche en wat peper en zout erbij.
  5. Schep alles in de kom door elkaar.
  6. Snijd de avocado langs de pit doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal vervolgens de pit eruit.
  7. Schep de tonijnsalade in de avocado, waar eerst de pit dus zat, en geniet van deze heerlijke salade!

Tip: Je kan de avocado natuurlijk ook gewoon door de salade heen scheppen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *