Tips voor jouw motivatie

Hi Flawless Fit Girls! Een paar dagen geleden had ik een idee, laat ik eens verschillende bikini foto’s van mijzelf naast elkaar zetten dacht ik. Misschien zie ik dan een lijf waar ik weer naartoe kan werken en krijg ik hierdoor meer motivatie om beter op mijn voeding te letten en harder te trainen. Je raad het al, slechtste idee EVER! In eerste instantie schrok ik van de enorme verandering die mijn lijf heeft doorstaan in de afgelopen +/- 10 jaar.

Ik zag verschillende foto’s van mijzelf, van slank tot zwanger, van te dun tot gespierd, met striae, zonder striae en alles wat daar tussen inzit. In eerste instantie dus een shock! Maar in plaats van mijzelf te gaan vergelijken en te streven naar het lichaam dat ik 5 of 10 jaar geleden had, besloot ik iets anders te doen.

Time for change

Ik besloot te gaan kijken naar mijn situatie NU. Wat zijn nu mijn doelen? En wat zijn nu mijn mogelijkheden hierin? Hoe kan ik deze periode in mijn leven zo healthy en happy mogelijk leven? Gekeken naar het nu, ben ik echt trots wat mijn lichaam allemaal heeft doorstaan.

Ik weet dat mijn lichaam veranderingen door heeft gemaakt, maar ook dat ik verantwoordelijkheid kan nemen om nieuwe veranderingen plaats te laten vinden als ik ergens minder tevreden over ben. Soms is het moeilijk om de juiste motivatie te hebben. Of juist om een langere periode gemotiveerd te blijven. Zoek uit wat voor jou het beste werkt. Waar haal jij de motivatie vandaan om een een healthy en happy persoon te worden en te blijven? Zonder jezelf te vergelijken met een ander of met je oude ik. Probeer het beste te halen uit de situatie waarin je nu zit en wees trots op je lichaam hoe deze nu is! Hoe je dit moet aanpakken? Hier enkele tips van mij!

Doelen stellen!

Schrijf jouw persoonlijke doelen op. Dit zijn dus niet doelen of resultaten die behaald zijn door anderen, maar echt JOUW eigen doelen. Het is prima om doelen te stellen die nu nog ver van je lijken af te staan. Geloof me, ik heb ze ook. De truc om dit grote doel te behalen is om ook de kleinere doelen te formuleren. Bijvoorbeeld: Ik wil in de zomer van 2015 zo’n 10 kg afgevallen zijn. Dat betekent dat je eerste doel is om per maand 1 kg af te vallen. Nou, dat klinkt al minder heftig toch? Dan ga je bedenken hoe je dit gaat bereiken. Welke veranderingen moeten er plaats vinden om dit doel te behalen? Want laten we eerlijk wezen, als je er niets voor wilt doen gaat er ook niets veranderen.

Kijk naar jouw mogelijkheden

Iedereen heeft een ander lichaam, andere mogelijkheden wat betreft trainen en een ander budget voor het kopen van boodschappen. Zo zijn er mensen die echt rekening moeten houden met de bewegingen die hun eigen lichaam maakt. Alleen is dit natuurlijk geen excuus om niet te sporten. Sporten en bewegen is ook iets wat breder getrokken kan worden. Is 5 keer in de week naar de sportschool gaan echt niet in jouw agenda te proppen? Kijk dan waar de mogelijkheden zitten voor jou om toch in beweging te komen. Zo zijn er veel leuke oefeningen die je prima thuis kan doen! Wees hier wel consequent mee, want je avond voor de tv doorbrengen sluipt er alweer sneller in dan je denkt.

Doe het voor jezelf!

Wat jij graag anders wilt zien in jouw leven, doe het voor jezelf! Dit klinkt logisch, maar vaak betrap ik ook mijn eigen gedachten op het feit dat ik indruk wil maken op een ander. Stop direct met deze gedachten! Deze gedachten zullen jouw niet helpen om je doelen te behalen. Bedenk dat de doelen die je eerder heb beschreven JOUW doelen zijn en dat je ze dus voor jezelf doet!
Als je ook af dreigt te wijken van de afspraken die je met jezelf heb gemaakt, zie dit dan niet als falen. Bedenk gewoon dat het je eerder is gelukt om te beginnen met een healthy levensstijl. Dan lukt het je ook zeker om deze weer op te pakken.
Maar onthoud zeker dit: doe het voor jouw gezonde lichaam, jouw gezonde mind en voor jouw happy life!

Extra tip!

Of ik nou thuis ben of in de sportschool, music is what gets me going om mijn doelen te behalen.
Een van de nummers waar ik helemaal weg van ben en waar lekker veel power in zit is “Flawless” van Beyonce.
Geloof me, dit werkt! Zet dit nummer super hard op en wat je gevoel ook mag zijn van die dag;

BE FLAWLESS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *