Time to stop being a couchpotato!

Jarenlang de sport beoefenen die je super leuk vindt, week in week uit met liefde op het veld staan, etentjes op doordeweekse avonden laten gaan, verjaardagen op zaterdagavond standaard skippen. Dit was zeg maar the story of my life. Feestjes konden vaak ook niet, eerst trainen en daarna een uurtje langs gaan.. Familie en vrienden wisten dat korfbal op 1 stond en dat ik of niet of nauwelijks aanwezig kon zijn op verjaardagen en etentjes. Maar opeens veranderde dit..

Topsport

Toen ik 10 werd kregen we een nieuwe buurvrouw. Haar kinderen korfbalden en op woensdagmiddag ging ik vaak met haar mee, naar de korfbalclub, om te kijken. Het eerste half jaar vond ik er niks aan en telkens als ze vroeg of ik mee wilde doen, zei ik stellig: Nee! Toen ik op een middag heel even het partijtje mee deed, bleek ik het best wel goed te kunnen.

Een week later begon ik bij de plaatselijke korfbalclub in Hoorn: ADOS, om vervolgens op mn 19e naar Korfballeague club Blauw Wit Amsterdam te verhuizen! Daar heb ik tot mijn 28ste fanatiek op het hoogste niveau gespeeld, om daarna naar Groen geel te verhuizen, die een klasse lager speelden. Het was toch niet wat ik er van had verwacht en omdat mijn ambitie nog lang niet uit mijn systeem was deed ik een poging bij een andere topclub, Koog- Zaandijk.

Het werd een jaar van verschillende blessures,  uitgeput zijn na een training en vaak ziek zijn. Ik moest mijn huisje uit in Amsterdam, zat niet lekker in mijn vel en zag er steeds meer tegenop om 4 keer in de week te trainen, 1 keer verplicht naar de sportschool te gaan of überhaupt in het veld te staan voor een wedstrijd. Er was niets veranderd in mijn sportschema maar toch kon ik het niet opbrengen om het vol te houden.  Ook zag ik ondanks het vele trainen geen vooruitgang in mijn prestaties. Ik was korfbalmoe: overtraind.  Ik kon de allerleukste sport die ik jaren lang had beoefend niet meer zien of luchten.

Back on track

Na 8 maanden helemaal niks aan sport gedaan te hebben en wat stabieler in het leven te staan ging het toch wel weer kriebelen. Ik stemde toe om bij Blauw wit in het 4de team mee te spelen, wanneer ik kon en waar nodig. Door de laagdrempeligheid en het plezier dat ik ervoer, in dit team, maakte het korfballen weer leuk.  1 Keer in de week trainen als je agenda het toelaat en een wedstrijd in het weekend, meer niet.. Toch mis ik het constant fit zijn. Mensen om je heen roepen dan: Ach joh dat heb jij toch helemaal niet nodig? Kijk hoe slank je bent! En daar gaat het nou, precies, niet om! Het gaat erom dat ik me lekker in mijn vel voel; 3 trappen omhoog loop zonder moe te zijn, dat sprintje naar de tram ook daadwerkelijk neem zonder dat ik denk: laat maar ik red het toch niet. En ook heel belangrijk: als echte fashionista wil ik niet hoeven nadenken over wat ik aan kan trekken maar wil ik alles aantrekken wat ik mooi vind. Dit doe je toch sneller als je, je lekker in je lichaam voelt!

Tijd voor verandering!

Goede voornemens doe ik eigenlijk niet aan, als je iets wilt veranderen in je leven dan moet je dat doen op het moment dat het goed voelt. Dat kan het hele jaar door zijn! Toevallig lopen mijn veranderingen dit keer wel gelijk met het nieuwe jaar! (hmmzz misschien toch..)

FullSizeRender (2)

 Ik heb een nieuw kapsel: heb een super leuke make-over gehad, waar ik later iets meer van kan laten zien 🙂

foto (1)

 Ik ga bij de BBBHealthclub een challenge aan waarbij ik 16 weken een intensief programma ga volgen.

image

Vanaf maandag krijg ik bij ROAD2FIT, voor de komende 12 weken een persoonlijk voedings -en trainingsschema.

Met aangepaste voeding en de juiste manier van trainen ga ik de uitdaging aan om mijn vetpercentage te down graden. Het heeft even geduurd maar voor het eerst in 8 maanden heb ik weer zin om er tegenaan te gaan. De aankomende maanden ga ik jullie dan ook op de hoogte houden van mijn vorderingen en ik ben onwijs benieuwd wat voor invloed de BBB op je lichaam heeft! Een nieuwe manier van trainen in een persoonlijke, vrouwvriendelijke omgeving. Waar ze de tijd voor je nemen en je helpen je doel te behalen!

Ik ga de uitdaging aan om 12 weken lang 6 kleine maaltijden per dag te eten waarbij ik voor even, heel veel lekkere dingen ga laten staan! Na jaren lang de motivatie om te sporten, uit het team te halen, wil ik zelf de motor zijn waar ik het voor doe! Ik kan moeilijk alleen sporten en dit is iets wat ik toch echt zelf moet doen! Ik vind het super spannend en ben bang voor wat komen gaat,  maar heb vertrouwen in mezelf :)! Zoals ik hierboven al schrijf, kan ik moeilijk alleen sporten. Ik ga dus anders dan normaal, ook om de variatie erin te houden, de krachttraining combineren met groepslessen; kickboksen en hardlopen. Dit ga ik bij de Vondelgym in Amsterdam doen!

Nieuwsgierig? Benieuwd? Moe? Ook toe aan een verandering?  Stay tuned! Ik heb er onwijs veel zin in, ik hoop jullie ook!

XXX Daphne

11 thoughts on “Time to stop being a couchpotato!

 1. Cilla zegt:

  Leuk verhaal Daphne! Ik hoop dat je weer lekker je draai kan vinden in het sporten en ben heel benieuwd wat je van kickboksen vindt! Ik vind het in ieder geval heerlijk 🙂

  Succes!
  Liefs, Cilla

  • Daphne zegt:

   Hoi Cilla!
   Het gaat best goed :)!
   Moet wel enorm wennen aan m’n aangepaste voedingsschema, maar het sporten gaat super goed!
   En idd kickboksen is helemaal leuk! Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om tegen een zak aan te trappen :P. Thanx voor je support :)! Xxx

 2. Faye zegt:

  He Daphne,

  wat leuk! ik zie net dat je het programma gaat doen bij Road 2 Fit! Ik ga maandag beginnen 🙂 hoe ervaar je het tot nu toe?

  Succes!!

  Liefs,
  Faye

  • daphne zegt:

   Hoi Faye,
   Ik ben er eigenlijk heel tevreden over. Het heeft me echt even uit die negatieve zone qua voeding gehaald.. Ik ben er nu gewoon bewuster mee bezig en dat is altijd goed! Ik moet nog 2 weken en dan heb ik mn 12 weken erop zitten :)!
   Succes! En als je vragen hebt/ een keer samen trainen?! Let me know!
   Liefs,
   Daphne
   @daphiej

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *