Stop je onzekerheid in drie stappen

Ken je dat gevoel dat je nooit genoeg bent? Dat je twee uur lang voor de spiegel heb gestaan om je haar en make-up te doen, een nieuw jurkje hebt gekocht en voeten in torenhoge hakken heb weten te proppen. Vol goede moed ga je naar het feestje toe. Zodra je binnen bent is het enige wat je kunt denken: “Dat jurkje staat haar zo mooi, waarom heb ik niet zo’n jurkje gekocht?” Of “Wat zit haar haar prachtig, dat van mij lijkt er zo dun bij”. Die eeuwige onzekerheid maakt je ongelukkig. Lees hier drie tips voor een zelfverzekerder leven!

Vrouwen van tegenwoordig willen zichzelf steeds meer bewijzen naar de buitenwereld. Ze willen altijd mooier, unieker of beter zijn. Het is ook moeilijk om jezelf te blijven in een wereld waarin je constant wordt geconfronteerd met een ‘perfect’ beeld. Facebook en Instagram staan vol met foto’s van prachtige lichamen en perfecte gezichtjes. Het is niet raar om daar onzeker van te worden. Je moet alleen onthouden dat dit niet realistisch is.

Vaak hebben vrouwen het zelf niet door dat ze zich zoveel van andere aantrekken. Zelfverzekerd overkomen is gemakkelijk maar ook echt zelfverzekerd zijn, is een ander verhaal. Door je anders voor te doen dan je bent, raak je steeds meer verwijderd van je innerlijke kracht en wie jij echt bent. Doordat je zo ver van jezelf af komt te staan ga je steeds meer twijfelen en wordt je alleen maar onzekerder.

Bewust zijn van jezelf

De eerste stap is bewust worden van je onzekerheden. Je zult je er niet gelijk overheen kunnen zetten maar dit is wel de eerste stap naar zelfacceptatie.

Realiseer je zelf dat jij niet jouw ‘muffintops’ bent. Je bent niet jouw litteken en je bent ook niet jouw aandoening. Al deze dingen maken jou wie je bent, maar ze definiëren je niet.

Omgaan met je onzekerheden

Helaas heb je niet overal invloed op, sommige dingen zijn zoals ze zijn. Je kiest niet voor voor een aandoening, je kiest niet voor striae, die dingen overkomen je of gebeuren gewoon. Als je het niet kunt veranderen, zal je een manier moeten vinden om er mee om te gaan. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar zodra je dat lukt heb je al een hele grote stap gezet. Gelukkig zijn er ook dingen die je wel kunt veranderen. Focus je daarop. Wees trots op de verandering die je maakt en besef dat je dit helemaal aan jezelf te danken hebt.

onzekerheid vrouwen fitgirls

Leef nu!

Het is een cliché maar je bent nu bezig met het maken van herinneringen van later. Het is zonde als je niet geniet van een leuk feestje omdat je alleen maar bezig bent met het rechttrekken van je jurkje. Straks heb je alleen dingen gedaan om anderen te pleasen terwijl je eigenlijk iets anders wilde doen. Bedenk dat je nu leeft! Dat je alles kunt doen wat je wilt doen en wees dankbaar voor al het mooie wat je wel hebt.

Op het moment dat je je ideaalbeeld loslaat en gaat genieten zal je zien dat er een wereld voor je open gaat. Leer vertrouwen op je innerlijke kracht. Je lichaam vertelt je veel meer dan je soms door hebt. De wereld om je heen verandert zo snel. Ook jouw ideaalbeeld zal volgende week weer helemaal anders kunnen zijn. Als je daar naar gaat streven, blijf je bezig. Weet vanaf nu dat er ook een andere optie is, als je weer eens in de spiegel kijkt.

One thought on “Stop je onzekerheid in drie stappen

  1. Avatar
    Linda zegt:

    Wauw zo is het, tegenwoordig wordt je in de media neer geslagen met gephotoshopte vrouwen. Maar leven en genieten is ook belangrijk en vooral je eigen identiteit niet verliezen! You only life once!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *