Sporten die je moet uitproberen tijdens jouw zomervakantie

Het wordt tijd om weer een vakantie te gaan boeken of misschien heb je al iets geboekt en ben je nog op zoek naar wat leuke zomersporten om uit te proberen? Lekker met je tenen in het zand luisteren naar surfdudes of juist door de bergen crossen op een mountainbike. De zomer is het moment om nieuwe sporten uit te proberen. Niemand op vakantie kent je en iedereen is in de chill-modus dus niemand kan het iets schelen dat jij absoluut geen idee hebt waar je mee bezig bent. Je kan ervoor kiezen om op een echte Fitnessvakantie te gaan, maar als je het ‘rustiger aan’ wil doen, kun je misschien een van onderstaande sporten uitproberen. 

Surfen

surf Fitgirls

Of je nu kiest voor kitesurfen, windsurfen, golfsurfen of misschien wel suppen, alle sporten op een plank zijn altijd feest: Relaxte mensen, bruin worden zonder te bakken, en abs creëren zonder dat je het doorhebt. Wanneer er goede wind staat, of de ‘swell’ zo is zoals in alle surfmovies, ga dan als de wiedeweerga naar het dichtstbijzijnde strand en schrijf je je in voor een cursus! Wanneer je de smaak te pakken hebt, of je je echt een weekje wil onderdompelen in de wereld van water en wetstuits kun je er ook voor kiezen om op surfkamp te gaan.

Waar watersporten?

Windsurfen/ kitesurfen: Overal waar wind en water is, dus ook in Nederland heb je al uitstekende surfspots.

Suppen: Overal waar water is. De meeste mensen kiezen ervoor om te suppen wanneer er geen golven zijn of wind staat.

Golfsurfen: Heel soms in Nederland en Vlaanderen, maar voor goede swell moet je al snel naar Noord Spanje of Portugal. Ook in Frankrijk heb je een paar goede spots, maar de kans op ‘flat’ dagen is hier wel weer groter. Voor heel goede golven moet je al snel uitwijken naar Marokko en natuurlijk de surfwalhalla’s Australië, Hawaï of Indonesië.

Vliegeren

Vliegeren Fitgirls

In de categorie strandsporten klinkt vliegeren misschien een beetje suf, maar als er wind staat en je je vlieger vastmaakt aan een strandbuggy race je over het strand. Huur of neem een matrasvlieger mee en ga op het strand voor een zeer verborgen, doch effectieve rug en schouder workout. Perfect voor die mensen om je heen die vinden dat je niet naar de sportschool mag op vakantie 😉

Waar vliegeren?

Overal waar wind is. Natuurlijk is het het leukste om te vliegeren op het strand, want hier staat ook de meeste wind en zijn er weinig bomen waar je vlieger in vast kan raken, maar op een open veld is het ook goed te doen.

(Beach)volleyballen

beachvolleyball Fitgirls

Trommel al je vrienden bij elkaar en organiseer een heus beach/grasvolleybaltoernooi. Zet de netten op, maak teams en sporten maar. Laat iedereen bijleggen voor drinken en een afsluitende barbecue + party en maak er een mooie zomerse dag van.

Waar volleyballen?

Waar niet?;) Gebruik twee tentstokken en touw als een net, of trek gewoon wat lijnen op de grond en klaar is Kees.

Kanoën/raften

rafting fitgirls

Je hoeft niet perse van watervallen af te sjezen en ondersteboven door stroomversnellingen gesleurd te worden. In Nederland en België kun je al leuk, gezellig en rustig aan kanoën. In de Ardennen is het namelijk goed vertoeven en over onze Maas kun je veel van het Nederlandse landschap zien. Wanneer je aan een plas zit, zou je ook relaxed de roeiboot of de waterfiets kunnen nemen, maar ik houd je natuurlijk ook niet tegen als je echt de actie op wil zoeken en een natte broek wil krijgen.

Waar kanoën?

Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, maar ook in Scandinavië kun je heel mooi kanoën of raften.

Hiken

hiken Fitgirls

Wat is er mooier dan een stoere wandeling door de ongerepte natuur maken? Kom van je luie strandstoel af en ga samen met een kaart, iemand die een kaart kan lezen of een reisleider het land waar je in blijft te voet verkennen! Je ziet heel mooie dingen, kan goede Instagramshots schieten en doet ook nog aan cardio. Wat wil je nog meer?

Waar hiken?

Dit is weer zo’n ‘waar niet?-gevalletje’ zelfs in Nederland kun je al heel mooi wandelen, maar wanneer je meer spanning en hoogte zoekt zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noord Italië of Groot Brittanië en Ierland echte musts.  

Mountainbiken of fietsen

Fietsvakantie Fitgirls

Hetzelfde geldt voor mountainbiken en fietsen. Je leert een land veel beter kennen vanaf een fietszadel dan vanachter je autoraampje. Je zou in plaats van een dagje fietsen zelfs kunnen kiezen voor een volledige fietsvakantie. Het klinkt als iets wat je opa en oma zouden doen, maar geloof me, het is zo spannend als je het zelf maakt. Plan samen met je reisgeno(o)t(en) een route, neem je kampeerspullen mee en maak er een onvergetelijke reis van. (lees: Superbadass door de regen fietsen, ’s avonds nog op zoek naar een slaapplek en uiteindelijk eindigen in een weiland… memories will be made! (: )

Waar mountainbiken?

Mountainbiken: Overal waar je ook goed kan wandelen. Vooral door de bossen en bergen is het vet om de mountainbike te nemen. Voorbeelden zijn De Ardennen, maar ook in de landen waar bergsporten populair zijn kun je dit doen. Lees meer over in het blog van Gabriela.

Waar fietsen?

Bij de meeste sportieve vakanties is het altijd toch net ietsje leuker om naar het buitenland te gaan, maar bij een fietsvakantie is dit juist het tegenovergestelde. Juist in Nederland is het super leuk om een fietsvakantie  te doen. Lekker low budget en als je ergens in een weiland strandt, kun je gewoon in het Nederlands de weg vragen of gewoon weer naar huis fietsen.

Feesten

beachparty fitgirls

Voel je niet schuldig als je zogenaamd ‘niets sportiefs’ gaat doen op vakantie. Iedere avond uitgaan is namelijk een sport an sich. Van café naar café, waar gedanst en gesprongen wordt. Je klimt nog ergens een keer op de bar, squat je vriendin de lucht in en laat die jongen zien hoe goed jij kan twerken. Jammer genoeg eet en drink je alle calorieën die je verbrandt weer binnen een mum van tijd op, maar dat doen de meeste mensen op een ‘sportieve’ vakantie hoogstwaarschijnlijk ook. Het is en blijft vakantie.

Waar is dat feestje?

Lloret de mar, Gersonissos, Sunny Beach, Rimini, Ibiza, Albufeira…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *