20 juli 2016 
1 min. leestijd

Salade met wilde perzik, rosbief & feta

Salade met wilde perzik, rosbief & feta
De zomer is van start gegaan en dat betekent weer een nieuwe periode vol met lekkere recepten. De komende maand zal Fitgirls.nl in het teken staan van genieten, loslaten en alles uit jezelf en het leven halen. Het eerste recept van Three Girls One Kitchen is een salade met fruit, feta en avocado voor jullie gemaakt. Als dat niet genieten wordt! Wij delen deze zomer graag zomerse recepten met jullie waardoor je de zomermaanden fit en gezond, maar vooral ook zelfverzekerd doorkomt en je niet te veel strest over je summerbody. Want het 'fit' blijven is natuurlijk niet alleen belangrijk, je moet ook genieten! Dat gaat heel goed samen, dat willen wij jullie laten zien! Vandaag een heerlijke salade met wilde perzik (out favourite), rosbief, avocado en Griekse feta. Een verrassend lekkere combi!

What do you need? (voor 2 personen)

Voor de salade:
  • 75 gram veldsla
  • 2 wilde perziken
  • 6 plakjes rosbief
  • 75 gram feta
  • 1 avocado
  • pompoenpitjes & zonnebloempitjes
fitgirls.nl three girls one kitchen   Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie (extra virgin)
  • 1 eetlepel appel-cider azijn
  • sap van een halve citroen
  • verse munt
  • peper/zout

Make & Shake

  • Leg de helft van de veldsla in een saladeschaaltje en de helft in een ander schaaltje.
  • Snijd de wilde perziken doormidden en maak er mooie partjes van.
  • Schil de avocado en snijd ook deze in mooie partjes. Mocht je dit te ingewikkeld vinden, kun je natuurlijk ook gewoon de avocado en wilde perzik in stukjes snijden.
  • Maak van de rosbief een mooi rolletje, rol 3 plakjes rosbief in 1 groot rolletje en leg dit rolletje in het midden van het saladeschaaltje.
  • Rooster pompoenpitjes en zonnebloempitjes in een (droge) koekenpan tot ze lichtbruin worden. Je kunt zoveel pitjes gebruiken als je zelf wilt.
  • Maak de dressing door 2 eetlepels extra virgin olijfolie, 1 eetlepel appel-cider azijn, verse munt (zoveel als je wilt), het sap van een halve citroen en peper/zout met elkaar te mengen.
  • Strooi de pitjes over de salade een verkruimel de feta erover.
  • Besprenkel de dressing tot slot over de salade.
Marla
Door

Marla

op 21 Jul 2016

Deze ziet er lekker uit. Ik ga hem zeker proberen!

Reactie plaatsen