31 maart 2017 
1 min. leestijd

Roze volkoren pannenkoeken van bietjes

Roze volkoren pannenkoeken van bietjes
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Inspiratie nodig voor een lekkere lunch of avondmaaltijd? Met deze pannenkoekjes maak je iedereen aan tafel blij! Veel mensen zijn gek op pannenkoeken en vooral bij kinderen zijn ze erg populair. Helaas zijn pannenkoeken vaak allesbehalve gezond. Ze worden gemaakt van bloem, melk en eieren. De bloem voegt weinig goeds toe. Het volkoren pannenkoekenbeslag is een gezondere versie, omdat deze meer vezels en een grotere variatie aan voedingsstoffen bevat. Om de pannenkoeken toch wat gezonder te maken kun je groente aan het beslag toevoegen. Spinazie zou een goede toevoeging zijn, maar veel kids schrikken van de groene kleur van voedsel. Daarom kiezen we deze keer voor bieten, die de pannenkoekjes een mooie roze kleur geven. Bietjes bevatten allerlei stoffen die bijdragen aan een gezond lichaam en dit is vooral voor opgroeiende kinderen erg belangrijk. Iedere pannenkoek bevat circa 33 gram biet. Je kunt de pannenkoekjes nog beleggen met wat banaan, blauwe bessen of ander fruit naar keuze. WHAT YOU NEED (4 PORTIES)
  • Ei - 4
  • Voorgekookte bieten - 500 gram
  • Melk - 700 ml
  • Volkoren pannenkoekenmix - 1 pak
  • Kokosolie - 1 theelepel
  • Kaneel - 2 theelepels

Make & Shake

  1. Giet de melk in de blender en snijd de bieten in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de melk.
  2. Blend dit tot de bieten helemaal klein zijn.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en blend alles tot een mooi, glad beslag.
  4. Verwarm een lepeltje kokosolie in een pan en wacht tot dit gesmolten is. Bak de pannenkoeken hierin 3 minuten per kant.
  5. Leg de pannenkoeken op een bord en strooi er als topping nog wat vers fruit overheen.
Reactie plaatsen