Review: Gezonde huid met 100% natuurlijke Cenzaa #1

True story. We willen allemaal zo lang mogelijk dat perzikhuidje blijven behouden, maar sta je er eigenlijk wel bij stil wat de effecten zijn van de producten die je nu voor je huid gebruikt? En dan vooral op de lange termijn? Ik in ieder geval niet. En hoewel ik aandacht besteedt aan mijn uiterlijke verzorging, heb ik me eigenlijk nooit echt verdiept in de waarde ervan. Nancy, schoonheidsspecialiste en expert op Fitgirls.nl, sloeg nog net niet stijl achterover toen ze erachter kwam dat ik mijn gezicht nog met showergel wastte (oops!). 

Nancy werkt uitsluitend met Cenzaa producten. Cenzaa is een cosmeticamerk die werkt met 100% natuurlijke ingrediënten. Een Nederlands merk dat zijn producten niet op dieren test. Kijk, dat zijn wel dingen waar ik waarde aan hecht. Ik zoek een merk dat ik duurzaam kan gebruiken maar wat ook werkelijk duurzaam is. Onder behandeling van Nancy, besloot ik de uitdaging aan te gaan en mijn ervaring door de maanden heen op Fitgirls.nl te delen.

bunny

De world of Cenzaa

Eerst even kort over het merk. Cenzaa is ‘s werelds enige cosmeticamerk dat Wellness, Huidverbetering en Cosmedische huidtherapie combineert. Cenzaa gebruikt de Inside and Outside filosophie waar zij erin geloven dat échte schoonheid van binnen zit. Het start allemaal met de huidanalyse waar de conditie wordt bepaalt en bij huidproblemen de onderliggende oorzaak. Na de analyse wordt een stappenplan opgesteld om je huid weer te brengen naar optimale gezondheid.

Daarbij gebruiken zij producten die uit onze natuur komen zoals rijke plantoliën, geneeskrachtige kruiden en bijzondere werkstoffen die al eeuwen geleden zijn ontdekt. Cenzaa producten zijn niet op dieren getest, bevatten geen minerale oliën, parabenen of overbodige toevoegingen. Van productie tot transport, alle processen gebeuren met respect voor de natuur.

Daarnaast selecteert Cenzaa materialen welke door verantwoord bosbeheer zijn verkregen. Zo worden de ecologische en sociale functies van deze bossen ook op lange termijn behouden. Dit klinkt wel echt als muziek in mijn oren. Zou dit mijn merk worden en word ik een Cenzaa-girl? Ik ben heel benieuwd!

My experience: de 6 stappen van Cenzaa

Mijn bezoeken aan de salon worden een Cenzaa beleving zoals Nancy dat mooi zegt. Bij mijn eerste bezoek neemt Nancy me mee door uitgebreid te vertellen over haar passie voor Cenzaa en de producten die ze straks gaat gebruiken. Ik kan je zeggen: de geuren en de behandeling voelen als een cadeautje op mijn huid. Hier kan ik wel gewend aan raken!

Ondertussen heb ik heel wat vragen zoals; hoeveel aandacht moet ik aan mijn huid besteden? En wat moet ik eigenlijk doen om mijn huid gezond te houden? Nancy zal in haar expertblogs op Fitgirls.nl nog dieper op deze vragen ingaan. Ik vond het in ieder geval heel fijn dat ze hier uitgebreid de tijd voor nam.

De 6 stappen

Stap 1: Reinigen

Stap 2: Diepte reiniging

Stap 3: Complex

Stap 4: 24H Crème

Stap 5: Masker

Stap 6: Beschermen

Everyday

Let’s get started!

We starten de behandeling met een huidanalyse en zoals al vermoedt wordt, is mijn huid slecht gehydrateerd en uit balans. Vette en droge huid wisselen elkaar af en rondom mijn kin zitten veel onzuiverheden. It’s clear to me. We’ve got work to do. Ik besef me door alle informatie van Nancy dat ik veel beter voor mijn huid moet gaan zorgen. En eigenlijk schaam ik me een beetje dat ik mij er nooit echt in heb verdiept, maar het is nooit te laat om de wereld te verbeteren zeg ik maar. Als de behandeling zo goed is als het verhaal dan kan dit nog wel leuke effecten gaan opleveren!

Ohnee, uitslag! 

Het duurt ongeveer een maand voordat de effecten echt zichtbaar zijn en het duurt wel een tijdje voordat je huid gewend is aan de producten. Mijn huid reageerde er zelfs na enkele weken vrij heftig op. Na de eerste weken het zorvuldig behandelen van mijn huid, krijg ik ineens uitslag over mijn hele gezicht. Er vormen zich kleine bubbeltjes en jeukende rode uitslag rondom mijn kaaklijn.

Nancy: “de reactie die je gekregen hebt lijkt door Cenzaa te komen, maar het komt doordat je jouw huid op de verkeerde manier jaren lang hebt ‘verzorgd’. De Cenzaa reactie is dan ook eigenlijk positief omdat je huid zich aan het herstellen is, en NU echt aan het werk word gezet! Ook is het zo dat niet iedereen dit zal ervaren.”

Ik verving de dagcrème voor een crème voor de zeer gevoelige huid en de uitslag verdween uiteindelijk binnen een week.

eerste foto dani cenzaa review foto 2

Blijft de uitslag de komende maanden weg? En zie ik aanzienelijke huidverbetering? Ik heb in ieder geval hoge verwachtingen. In mijn volgende review vertel ik hoe mijn huid de komende periode reageert op de behandelingen en op de producten.

Wil je meer weten over de producten van Cenzaa? Neem dan contact op met Nancy van Beautyfit Zaandam en neem een kijkje op haar website!

3 thoughts on “Review: Gezonde huid met 100% natuurlijke Cenzaa #1

  1. Avatar
    Linda zegt:

    zelf heel goede ervaringen met Cenzaa. vooral de gel voor het rustig maken van de huid! bij mij juist geen uitslag, maar na twee weken alle bultjes die ik waarschijnlijk kreeg van antibiotica en die al 3 kwart jaar niet weggingen, verdween als sneeuw voor de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *