REVIEW: Florida Grapefruit’s Winterbooster smoothie recept

Vorige week trok een schokkende krantenkop mijn aandacht: ‘Jonge vrouwen leven het ongezondst’. Om mij heen lijkt het juist alsof steeds meer vrouwen streven naar een gezonde levensstijl en daarbij ook bewuste keuzes maken omtrent voeding. Toch eten Nederlandse vrouwen veel te weinig groente en fruit. Laat dat laatste nou net heel eenvoudig op te lossen zijn met de Florida Grapefruitbox! 

De norm is om twee stuks fruit en tweehonderd gram groenten per dag te eten. Groenten en fruit zijn gezond omdat ze veel vezels, vitaminen en mineralen bevatten en deze de kans verkleinen op allerlei nare ziektes. Daarnaast zijn groenten en fruit ook nog eens laag in calorieën, maar vullen ze wel door de gunstige voedingsstoffen. Reden genoeg dus om een extra portie groenten en fruit aan je dagelijkse voeding toe te voegen!

Onze favoriete manier om dit te doen is door het maken van een smoothie: als knallend begin van je dag of als tussendoortje. Dit keer gingen we niet voor een smoothie met vooral aardbeien of blauwe bessen, maar probeerden we het smoothiepakket van Florida Grapefruit uit. Wij kregen een geheel customized pakketje met alle benodigdheden om deze heerlijke groene smoothie te maken.

Hoewel we eerst onze bedenkingen hadden, grepen we deze kans en kwamen we erachter dat een groene smoothie echt niet vies hoeft te zijn! Hieronder het recept voor de winter booster! met grapefruits van Florida Grapefruit. Hier op de redactie is hij goedgekeurd!

FullSizeRender

WHAT DO WE NEED

 • Sap van 2 Florida Grapefruits
 • 1 grote banaan
 • 50 gram gesneden boerenkool
 • ½ avocado
 • ½ komkommer

MAKE & SHAKE

 1. Snijd de grapefruits doormidden en pers ze uit.
 2. Haal de banaan uit de schil en breek deze in drie stukken.
 3. Was de boerenkool in een vergiet (twee handen vol is vijftig gram).
 4. Snijd de avocado rondom de pit doormidden en lepel het vruchtvlees van één helft uit de schil.
 5. Was de halve komkommer en snijd hem in grove stukken.
 6. Doe alles in de blender en blend het mengsel tot een romige groene smoothie

Tip: als de smoothie te dik van structuur is, kun je er wat water bijvoegen.

Waarom de FLORIDA GRAPEFRUIT?

De Florida Grapefruit is een echte seizoensster uit het zonnigste deel van de Verenigde Staten, waardoor deze zoeter en sappiger is van smaak dan andere grapefruits. Deze grapefruit is alleen van november tot en met maart verkrijgbaar in Nederland en in januari en februari het volst van smaak. Daarnaast bevat een grapefruit vitamine A, kalium, gezonde vezels en maar liefst 200% van onze dagelijkse behoefte aan vitamine C.

12714488_10153791862250351_1304922221_n

 Enjoy your Winter Booster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *