Recept: Warme auberginespread voor op brood of toast

Of je aubergines nou lekker vindt of niet, als je het voorbereidt volgens het recept van Voedzaam & Snel ga je aubergines zeker waarderen! De plakken aubergines garen we in de olie waardoor je heerlijk zacht auberginevruchtvlees krijgt. Het maken van dit gerecht kost weinig tijd en je kunt het maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Echt een aanrader als je zin hebt in een gezonde lunch!

What do you need?

  • 700 gr aubergine
  • 10 el olijfolie – Geraffineerd
  • 5 tenen knoflook
  • 50 gr pijnboompitten
  • 5 gr oregano – vers
  • 100 gr feta

Make, shake & bake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd het kroontje van de aubergine(s) en snijd vervolgens plakken van ongeveer 2 cm dik
  3. Doe de plakken in een ruime ovenschaal en voeg de olijfolie toe
  4. Pel de knoflook en voeg ook toe (hele tenen) Meng alles goed door elkaar
  5. Plaats in de oven voor 60 minuten
  6. Rooster ondertussen in een droge pan de pijnboompitten goudbruin en zet apart
  7. Snijd de (blaadjes) oregano fijn en brokkel de feta tussen je vingers (zet beide apart totdat de aubergine klaar is)
  8. Verwijder de schil van de plakken aubergine (deze moet je er makkelijk af kunnen trekken anders is de aubergine nog niet gaar)
  9. Prak de aubergine en de knoflook fijn met een vork
  10. Voeg de geroosterde pijnboompitten, de feta en de oregano toe en schep door elkaar
  11. Breng op smaak met flink wat vers gemalen peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *