Recept voor curry met garnaaltjes

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor een curry met groente en garnaaltjes.

Het maken van een curry is super makkelijk en super lekker. De geurige kruiden, gezonde groente en romige saus, we smullen ervan! Deze curry maken we met avocado, courgette, aubergine en garnaaltjes.

Van de avocado zie je in dit recept niets terug, maar hij speelt wel een belangrijke rol. In dit recept wordt de avocado gebruikt om de curry te binden. De saus wordt hier lekker romig van en blijft daardoor goed om de groente zitten als je het opschept. Hierdoor voorkom je dat je aan het einde een bord met vocht/saus overhoudt. Op zich is dat niet erg, maar wel zonde! Naast zijn functie als bindmiddel voegt avocado ook een hele berg vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en vezels aan het gerecht toe.

Dit recept is geschikt voor twee personen. We eten het het liefst zonder rijst, want zo krijg je in verhouding veel groente binnen. Als je er rijst bij maakt, kun je er met drie tot vier personen van eten. Maar dan krijg je per persoon minder groente binnen.

What do you need?

  • Aubergine – 1
  • Courgette – 1
  • Avocado – 1
  • Ui – 1
  • Gekookte en gepelde garnaaltjes – 100 gram
  • Tikka Masala (Patak’s) – 2 flinke eetlepels
  • Kokosmelk – 400 ml
  • Kokosolie – 1 eetlepel

Make, Shake & Bake

  1. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze op matig vuur vijf minuten in de kokosolie.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en snipper de ui.
  3. Voeg de Tikka Masala en de ui bij de aubergineblokjes en bak dit voor twee minuten.
  4. Voeg de kokosmelk en de courgette toe, laat dit vijf minuten zachtjes pruttelen.
  5. Snijd ondertussen de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  6. Doe de avocado in een schaaltje en prak deze met een vork tot een papje.
  7. Voeg de avocado toe en roer door de curry totdat deze is opgelost.
  8. Haal de pan van het vuur, roer de garnaaltjes erdoor en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *