Recept: Vegetarische lasagne met extra veggies

Ik ben gek op Italiaans eten, vooral lasagne vind ik echt heerlijk. Toen ik 12 jaar geleden stopte met het eten van vlees was ik bang dat ik het vlees zou missen in mijn lasagne, maar als ik eerlijk ben vind ik het juist nog lekkerder! Ik maak mijn lasagne met een ‘traditionele’ tomatensaus, maar bij  Voedzaam en Snel hebben ze iets bedacht om nog meer veggies toe te voegen. Probeer deze vegetarische lasagne zelf, en laat ons weten wat je ervan vindt! 

What do you need?

  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tomaat
  • 500 gram broccoli
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram doperwten
  • 9 lasagne bladen
  • 2 el oregano
  • 125 gram jonge kaas
  • zeezout en peper naar smaak

Make, shake & bake

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Snijd de knoflook en ui fijn en bak dit in de olijfolie voor ongeveer 2 minuten.
  3. Snijd de courgette in blokjes en bak dit mee voor nog ongeveer 5 minuten.
  4. Snijd de broccoli in plakken en kook dit beetgaar.
  5. Pureer het courgette mengsel in een blender of keukenmachine met de ricotta en de oregano.
  6. Voeg hier wat peper en zout aan toe naar smaak.
  7. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie beleg de bodem met 1/5 courgette mengsel
  8. Leg nu 3 lasagne bladen met daarop 1/5 courgette mengsel en 1/3 van de broccoli en doperwten in de schaal.
  9. Doe dit twee keer en eindig met een laagje courgette mengsel.
  10. Voeg hier de plakjes tomaat en kaas aan toe. Eventueel kan je nog wat extra oregano toevoegen.
  11. Zet de ovenschaal voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  12. Haal de schaal uit de oven en enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *