Recept: Spicy Linzensoep

Kies jij voor soep uit een blik of voor een verse, zelfgemaakte soep met veel meer natuurlijke smaken? Ik vind het heerlijk om zelf soep te maken waarin ik mijn eigen ingrediënten kan toevoegen. Voedzaam & Snel zorgt er met dit recept voor dat je weer lekker aan de gang kan met het maken van een spicy linzensoep. Het is een lekkere, lichte en kruidige soep die binnen een half uurtje op tafel staat! 

What do you need?

  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 el olijfolie – om in te bakken
  • 400 gr linzen – uitlekgewicht
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 liter vegetarische bouillon
  • 5 gr peterselie – vers
  • 5 gr koriander – vers
  • zeezout – naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 el citroensap – van verse citroen

Make, shake & bake

  1. snipper de rode en snijd de rode peper in ringen (zonder pitjes, of met pitjes als je van extra pittig houdt)
  2. fruit de ui en peper een paar minuten in olijfolie, laat de linzen intussen uitlekken
  3. voeg de linzen, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
  4. snijd intussen de peterselie en koriander fijn
  5. pureer de soep kort met een staafmixer, serveer de spicy linzensoep met de peterselie en koriander, een beetje zeezout, extra vergine olijfolie en verse citroensap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *