Recept: Simpele vegan couscous salade met dadels en amandelen

Kijk jij ook al uit naar een BBQ met vrienden op een gezellige zomeravond? Verras ze met een heerlijke vegan couscoussalade! Deze simpele salade van Voedzaam en Snel is ideaal om ook als bijgerecht op tafel te zetten. De salade bestaat uit volkoren speltcouscous, dadels en amandelen en is lekker snel klaar!

What do you need?

  • 300 gr volkoren couscous – spelt
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie – extra vergine
  • 1/2 citroen
  • 1 el za’atar
  • zeezout – naar smaak
  • 200 gr tomaatjes
  • 100 gr dadels – gedroogd, zonder pit
  • 8 gr peterselie – krul, vers
  • 70 gr amandelen – ongezouten

Make, shake & bake

  1. breng 400 ml water aan de kook in een waterkoker
  2. snipper de rode ui en haal de knoflook door een knoflookpers, doe beiden in een schaaltje met de olijfolie, het sap van de citroen, de za’atar kruiden en een beetje zeezout
  3. doe de couscous in een schaal, giet het hete water erbij en laat 5 minuten afgedekt staan
  4. snijd de tomaatjes doormidden, de dadels in stukjes en de peterselie fijn, snijd ook de amandelen grof
  5. haal de couscous los met een vork, voeg de dressing en 2/3 van de gesneden peterselie toe en verdeel goed
  6. proef de couscous en voeg zonodig zeezout toe
  7. schep de couscous in een mooie schaal en strooi de tomaatjes, dadel, peterselie en amandelen er overheen, maak af met een swirl extra vergine olijfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *