Recept: Pindakaas haverkoeken met choconibs

Houd jij van een lekkere snack, maar eet je tegelijkertijd het liefst zo min mogelijk geraffineerde suikers? Dan is dit recept wat voor jou! Deze pindakaas haver koeken van Voedzaam & Snel krijgen hun zoete smaak niet van geraffineerde suikers maar door het toevoegen van banaan. Dankzij de haver en banaan is dit overheerlijke koekje heel voedzaam en je zult er geen spijt van krijgen! De ingrediënten hiervoor heb je vaak al in huis en het is ook nog eens eenvoudig om te maken.

What do you need?

  • 100 gr pindakaas – van 100% pinda’s
  • 125 gr haver – havervlokken
  • 50 gr volkorenmeel
  • 180 gr banaan – gewicht van alleen het vruchtvlees
  • 1ei
  • 20 gr cacao nibs
  • 1snufje zout

Make, shake & bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de pindakaas samen met de banaan, het ei, het zout en het volkorenmeel in een beslagkom en pureer met de staafmixer tot een glad beslag.
  3. Voeg de havermout en de cacaonibs toe en schep door elkaar (houd een beetje achter voor de garnering
  4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven
  5. Schep een flinke eetlepel aan beslag op het bakpapier en vorm er met de lepel een koekje van
  6. Herhaal tot het beslag op is.
  7. Plaats de koeken in de oven voor 30 minuten en laat op een rooster afkoelen als ze klaar zijn (de koeken worden krokant van buiten en blijven van binnen een beetje zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *