Recept: Naanbrood met knoflook en rozemarijn

Met dit recept van Voedzaam & Snel leer je hoe makkelijk het is om zelf naanbrood te maken! De basis bestaat uit yoghurt en volkorenmeel. In dit recept wordt de combinatie knoflook en rozemarijn toegevoegd. Super lekker voor bij een soep, curry of als hartige snack!

What do you need?

  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 160 gr volkorenmeel – spelt of tarwe
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 100 gr volle yoghurt – bio
  • 2 el olijfolie

Make, shake & bake

  1. haal de knoflook door een knoflookpers en ris de blaadjes rozemarijn van de takjes, snijd de rozemarijn fijn
  2. doe het volkorenmeel in een ruime kom, voeg het bakpoeder en het zout toe en schep met een lepel door elkaar
  3. voeg de yoghurt, de olijfolie, de knoflook en de rozemarijn toe en schep met een lepel door elkaar (het wordt een soort kruimig beslag)
  4. strooi wat meel op een houten snijplank en schep het beslag op de plank
  5. vorm er een deeg van en snijd in vier gelijke delen (als je dit recept voor 4 naanbroodjes maakt)
  6. zet een koekenpan op matig vuur
  7. rol het deeg voor één naanbrood plat met een deegroller (ongeveer 5 mm dik) bestrooi tijdens het rollen met wat meel zodat het niet gaat plakken
  8. haal de uitgerolde plak deeg van de plank en leg in de pan zonder olie of boter
  9. bak ongeveer twee minuten per kant of totdat het brood mooi goudbruin gaat kleuren
  10. herhaal met de andere deegballetjes
  11. laat de broden afkoelen op een rooster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *