Recept: Lactosevrije taart met kersen en chocolade

Afgelopen maand was onze feestmaand want in september waren wij 4 jaar online. Hier hoort natuurlijk taart bij! Wanneer je lactose-intolerant bent, kan het soms een uitdaging zijn om een lekkere taart of dessert te maken! No worries, wij bedachten een lactosevrije variant van deze taart die je voor elk feestje in kan zetten. Want eerlijk: deze taart is fingerlicking good!

Taart en ijs bevatten bijna altijd producten die lactose bevatten. Dit maakt het soms een uitdaging voor ons wanneer we op een feestje zijn. Het is zo jammer als je voor de zoveelste keer een heerlijk stuk taart of dessert moet afslaan. Omdat wij zulke bourgondiërs zijn zwichten we toch vaak wel voor een lekker stuk taart, met alle gevolgen van dien.

Gelukkig maakt Arla het nu een stuk makkelijker met hun Arla Lactofree assortiment. Dit is een ruim assortiment met verschillende producten waardoor lactosevrij koken en bakken nu echt een feestje wordt. Voor de taart vervangen we de monchou door Arla Lactofree Roomkaas en de slagroom door Arla Lactofree Kwark. Tijdens het maken van de producten is het enzym lactase toegevoegd om de melksuikers af te breken, zodat je lichaam ze goed kan opnemen. De boter vervangen we door margarine. Easy peasy toch?

Afgelopen maand hadden we een hoop te vieren, zoals eerder aangegeven is FITGIRLS in september 4 jaar online, maar er is nog meer goed nieuws! Dani en ik hebben ook ons diploma in ontvangst mogen nemen eind augustus. Wij zijn nu officieel gecertificeerd NLP coach en dat hebben we natuurlijk gevierd met deze taart en met nog iets lekkers waar later het recept van volgt. Wij vinden het namelijk superfijn dat er nu lactosevrije producten op de markt zijn waardoor wij ook zorgeloos kunnen genieten en geen last hebben van onze intolerantie én die helemaal niets afdoen aan de smaak. Maar genoeg over ons, jij wilt natuurlijk weten hoe je deze heerlijke taart kan maken, komt ‘ie:

What do you need?

 • Springvorm 24 cm
 • 250 gram bastognekoek
 • 150 gram margarine
 • 400 gram Arla Lactofree Roomkaas
 • 400 gram Arla Lactofree Kwark
 • 200 gram suiker
 • 1 blik taart- en vlaaifruit met kersen
 • Pure chocolade (lactosevrij ofcourse).
 • 3 zakjes klopfix

Make & Shake

 1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
 2. Maak de koek fijn met de foodprocessor of maak ze fijn met een deegroller in een doorzichtige zak of schone en droge theedoek. Maak de koek niet te fijn, het is lekker als er nog een beetje een bite in zit.
 3. Smelt de margarine in een pannetje en doe dit door het koekjesmengsel.
 4. Roer alles door elkaar en verdeel het hele mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel zodat de rondingen mooi opgevuld worden.
 5. Plaats de springvorm in de koelkast.
 6. Meng in een mengkom de Arla Lactofree Roomkaas met 200 gram suiker.
 7. Meng de Arla lactofree Kwark door het roomkaas mengsel. Voeg hier de 3 zakjes klopfix aan toe.
 8. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bastognekoek bodem en zet deze terug in de koelkast.
 9. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven.
 10. Verdeel vlak voor dat je gaat serveren het blik taart- en vlaaifruit met kersen over de taart.
 11. Rasp de pure chocolade gelijkmatig over de taart heen. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .