Recept: Lactosevrije taart met kersen en chocolade

We moeten alles blijven vieren in het leven en daar hoort natuurlijk taart bij! Wanneer je lactose-intolerant bent, kan het soms een uitdaging zijn om een lekkere taart of dessert te maken! No worries, wij bedachten een lactosevrije variant van deze taart die je voor elk feestje in kan zetten. Want eerlijk: deze taart is fingerlicking good!

Taart en ijs bevatten bijna altijd producten die lactose bevatten. Dit maakt het soms een uitdaging voor ons wanneer we op een feestje zijn. Het is zo jammer als je voor de zoveelste keer een heerlijk stuk taart of dessert moet afslaan. Omdat wij zulke bourgondiërs zijn zwichten we toch vaak wel voor een lekker stuk taart, met alle gevolgen van dien.

Wij vinden he superfijn dat er nu lactosevrije producten op de markt zijn waardoor wij ook zorgeloos kunnen genieten en geen last hebben van onze intolerantie én die helemaal niets afdoen aan de smaak.

What do you need?

  • Springvorm 24 cm
  • 250 gram bastognekoek
  • 150 gram margarine
  • 400 gram Arla Lactofree Roomkaas
  • 400 gram Arla Lactofree Kwark
  • 200 gram suiker
  • 1 blik taart- en vlaaifruit met kersen
  • Pure chocolade (lactosevrij ofcourse).
  • 3 zakjes klopfix

Make & Shake

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
  2. Maak de koek fijn met de foodprocessor of maak ze fijn met een deegroller in een doorzichtige zak of schone en droge theedoek. Maak de koek niet te fijn, het is lekker als er nog een beetje een bite in zit.
  3. Smelt de margarine in een pannetje en doe dit door het koekjesmengsel.
  4. Roer alles door elkaar en verdeel het hele mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel zodat de rondingen mooi opgevuld worden.
  5. Plaats de springvorm in de koelkast.
  6. Meng in een mengkom de Arla Lactofree Roomkaas met 200 gram suiker.
  7. Meng de Arla lactofree Kwark door het roomkaas mengsel. Voeg hier de 3 zakjes klopfix aan toe.
  8. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bastognekoek bodem en zet deze terug in de koelkast.
  9. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven.
  10. Verdeel vlak voor dat je gaat serveren het blik taart- en vlaaifruit met kersen over de taart.
  11. Rasp de pure chocolade gelijkmatig over de taart heen. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *