We kennen inmiddels allemaal wel de courgetti, zuchetti of hoe je het maar wilt noemen. In plaats van spaghetti gebruik je courgetti sliertjes waarmee je enorm veel koolhydraten en calorieën bespaart. Heel makkelijk om zelf te maken met een spirelli, maar als je het nog gemakkelijker wilt dan kun je ze tegenwoordig bij veel supermarkten al kant en klaar kopen.
Dit recept van Voedzaam en Snel maken we met gehakt, maar het is ook heel gemakkelijk vegetarisch te maken. Je kan het gehakt weglaten of kiezen voor een Vega vervanger.
What do you need?
- 2 courgettes
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 limoen
- 1 ui
- 200 gram rundergehakt
- 400 gram gehakte tomaten uit blik
- 10 verse blaadjes basilicum
- 1 takje verse oregano
- zeezout en peper naar smaak
Make, shake & bake
- Maak sliertjes van de courgettes, of koop ze dus kant en klaar en doe ze in een ruime kom.
- Snijd de knoflook fijn en voeg dit toe aan de courgette samen met met olijfolie en het sap van de limoen.
- Voeg hier wat peper en zout aan toe naar smaak en laat het marineren.
- Snijd de ui fijn en bak deze in een pan met een klein beetje olijfolie.
- Voeg het gehakt toe, bak dit kort aan en voeg dan de tomaten en de gehakte kruiden toe en breng de saus aan de kook.
- Laat de saus indikken totdat hij lekker stevig is.
- Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
- Giet de courgette sliertjes goed af en verdeel dit over twee borden.
- Verdeel de saus over de twee borden en maak af met wat gehakte kruiden. Enjoy!
Klopt de hoeveelheid gehakt wel? Denk misschien een typefoutje? Recept lijkt me heerlijk, dus zou ‘m graag gaan maken!
Oeps, moet inderdaad 200 gram zijn! Het is aangepast 🙂 bedankt voor je oplettendheid!
Moet de knoflook en olijfolie etc samen bij ongekookte courgette? Of hoe lees ik dat..
Hi Isabel,
Dat klopt, dit mag bij de ongekookte courgette.
Groetjes Dani
En moet ik daarna de courgette slierten koken?