Recept: Heerlijke groentesalade met broccoli, paprika en pecannoten

Houd je van lekkere en gezonde salades? Voeg deze variatie dan aan je favorietenlijst! Met dit recept van Voedzaam & Snel verander je een berg groente in een heerlijke salade! Door groente toe te voegen aan je salade zorg je voor een maaltijd die rijk is aan vitamines en mineralen. In deze salade zorg je voor een lekkere, sappige bite door de broccoli en peulen te stomen. Voor de gezonde vetten voeg je een handje pecannoten toe en om je salade extra lekker en voedzaam te maken. Enjoy!

What do you need?

  • 500 gr broccoli
  • 200 gr peulen
  • 1 paprika – rood
  • 1 paprika – geel
  • 2 tomaten
  • 50 gr pecannoten

voor de dressing

  • 1 ui – roze
  • 3 el zonnebloem olie (of olijfolie, maar wij zijn persoonlijk fan van deze smaakcombinatie)
  • 1 el citroensap
  • 1 el kookvocht
  • 1 tl paprikapoeder – zoet, gerookt

Make, shake & bake

  1. Snijd de broccoli in roosjes, breng een laagje water in een pan aan de kook, doe de broccoli in een metalen vergiet en hang dit in de pan, doe een deksel op de panstoom de broccoli in 5 minuten gaar
  2. Snijd intussen de boven en onderkant van de peulen en verwijder eventuele draden, haal de broccoli uit het vergiet en doe de peulen erin, stoom de peulen in 5 minuten gaar
  3. Snipper de ui voor de dressing en meng met de olijfolie, het citroensap, kookvocht en paprikapoeder in een schaaltje
  4. Snijd vervolgens de paprika’s en tomaten in blokjes
  5. Meng de gestoomde en gesneden groenten in een schaal, voeg de dressing en de pecannoten toe en schep alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *