Recept: Gevulde zoete aardappel met geroosterde druiven, geitenkaas en walnoten

Wil je weer eens wat nieuws op tafel zetten? Probeer dan dit super lekkere veggie recept van Voedzaam & Snel! Zij maken van een zoete aardappel een super aantrekkelijk gerecht door hem te vullen met geroosterde druiven, zachte geitenkaas en walnoten. Als finishing touch kan je eventueel nog wat honing toevoegen. Fingerlicking good!

What do you need?

  • 4 zoete aardappel – selecteer 4 dunne, langwerpige aardappels, van 150 – 200 gr per stuk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • 20 blauwe druiven (liefst pitloze)
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 14 walnoten
  • paar takjes verse tijm

Make, shake & bake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de zoete aardappels en droog ze af
  3. Prik de aardappels op een paar plekken in met een vork
  4. Smeer de zoete aardappels in met olijfolie, peper en zeezout
  5. Verpak iedere aardappel in aluminiumfolie, met de glimmende kant naar buiten en zorg dat er geen opening is
  6. Doe de aardappels in de oven
  7. Controleer na 45 minuten of de zoete aardappels zacht en gaar zijn door er met een vork in te prikken, hoe groter je aardappels zijn, hoe langer ze in de oven moeten garen
  8. Ris intussen de blaadjes tijm van de takjes
  9. Was intussen de druiven en leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en voeg 2/3 van de tijm toe
  10. Gaar de druiven 20 minuten in de oven, dit kan tegelijkertijd met de zoete aardappels
  11. Haal de aardappels uit de folie als ze gaar zijn, snijd ze voorzichtig open en vul iedere aardappel met druiven, geitenkaas en walnoten
  12. Strooi de resterende tijm er overheen en plaats de gevulde aardappels nog 10 minuten in de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *