Recept: Gele curry met zalm

Vette vissoorten zijn super voedzaam en je kunt er top recepten mee maken.  Voedzaam & Snel bedacht in dit recept om verse zalm toe te voegen aan een heerlijke mild pittige gele curry. Deze combinatie is super lekker! Serveer het met zilvervliesrijst of met (homemade) naanbrood en je hebt een perfect gerecht op tafel!

What do you need?

  • 350 gr zalmmoot
  • 1 rode ui
  • 250 gr broccoli
  • 100 gr bospeen
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gele currypasta
  • 7 gr koriander
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 klontje boter

Make, shake & bake

  1. laat de zalmmoot op kamertemperatuur komen
  2. snijd de rode ui in halve ringen, de broccoli in roosjes, de bospeen in plakjes en dop de boontjes
  3. fruit de ui in een pan met een beetje olijfolie en bak vervolgende de groenten ongeveer 5 minuten aan
  4. bak de currypasta aan in de pan en schep door de groenten
  5. voeg de kokosmelk toe en laat de groenten in 15-20 minuten zachtjes gaarstoven, snijd intussen de koriander fijn
  6. zet intussen een koekenpan op middelhoog vuur voor de zalmmoot
  7. doe een beetje olijfolie in de pan en bak daarin de zalm op de huid voor ongeveer 5 minuten
  8. draai de zalm voorzichtig om, voeg een klontje boter toe en bak de zalm nog enkele minuten, terwijl je de gesmolten boter steeds over de zalm schept
  9. de zalm mag van binnen rosé zijn
  10. verdeel de gele curry over 2 diepe borden, leg de zalmmoot er bovenop, serveer met de gesneden koriander en naanbrood of zilverliesrijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *