Recept: Brownies van zoete aardappel

Voedzaam en Snel heeft ons weer verrast met een heel lekker recept: brownies van zoete aardappel. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ze zijn echt delicious! Het zachte vruchtvlees van de zoete aardappel maakt deze brownie lekker smeuïg en suiker heb je zeker niet nodig dankzij de dadels.

What do you need?

  • 500 gr zoete aardappel – 3 kleine
  • 13 dadels – medjool
  • 100 gr amandelen
  • 100 gr havermeel
  • 5 el cacaopoeder – rauw
  • snufje zout
  • 2 tl kokosolie – gesmolten

Make, shake & bake

  1. verwarm de oven voor op 200 graden
  2. was de zoete aardappels, droog ze af en pof ze in 40-50 minuten gaar in de oven (nu kun je even iets anders doen)
  3. snijd de dadels in stukjes (gebruik je gedroogde dadels, neem er dan ietsje meer, ipv 13, 15 stuks)
  4. schep het vruchtvlees van de gepofte aardappels uit de schil en vermaal met de dadels in een keukenmachine
  5. doe dit mengsel samen met de rest van de ingrediënten in een schaal en meng alles goed
  6. leg een vel bakpapier in een ovenschaaltje en schep hier het beslag in
  7. met een extra vel bakpapier kun je het mengsel goed verspreiden in de ovenschaal
  8. bak de brownie van zoete aardappel 45-50 minuten in de oven, laat vervolgens 10 minuten afkoelen voordat je de brownie in stukjes snijdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *