Recept: Borek, Turkse spinazie-feta rolletjes

Ben jij al bekend met ‘borek’? Het zijn Turkse hapjes met spinazie en feta. Ze worden bereid met yufka deeg, wat je vrijwel in iedere Turkse supermarkt kan kopen. Serveer deze snack met een schaaltje yoghurt, limoensap, peper en sumak om in te dippen. Thanks to Voedzaam & Snel!

What do you need?

  • 300 gr spinazie – bij voorkeur baby spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr feta
  • 10 vellen Yufka deeg – Turks filodeeg, driehoekig
  • 150 ml melk – volle
  • 2 el olijfolie – + een beetje om in te bakken
  • sesamzaadjes

Frisse yoghurt-limoen dip

  • 1/2 limoen – het sap
  • 5 el yoghurt
  • peper
  • sumak

Make, shake & bake

  1. snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers
  2. fruit de ui in een hete pan met een beetje olie en voeg vervolgens de knoflook en 1/3 van de spinazie toe
  3. laat de spinazie slinken en voeg vervolgens in twee delen de rest van de spinazie toe totdat die ook is geslonken
  4. laat de spinazie afkoelen in een vergiet en druk vervolgens het vocht eruit
  5. snijd de spinazie fijn, verbrokkel de feta en meng met de spinazie
  6. meng de melk en olijfolie in een schaaltje
  7. verwarm de oven voor op 180°C
  8. haal de velletjes yufka deeg uit de verpakking en leg een velletje op een vlakke ondergrond, op een snijplank bijvoorbeeld
  9. smeer het yufka deeg in met het melk-olijfolie mengsel en leg 2 eetlepels van de spinazie-vulling op de brede kant van het deeg
  10. rol het deeg een beetje op en smeer de zijkanten in met het melk-olijfolie mengsel, sla de flapjes naar binnen en rol de borek helemaal op
  11. herhaal totdat de vulling op is
  12. smeer de buitenkant van de rolletjes in met het melk-olijfolie mengsel en strooi er sesamzaadjes overheen
  13. leg de spinazie-feta rolletjes voorzichtig op een bakplaat met bakpapier en bak de borek in 30 minuten goudbruin en knapperig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *