Recept: Aardbei salade met spinazie en gegrilde kipfilet

Voedzaam & Snel heeft een heerlijk recept met aardbeien gemaakt! Een verfrissende salade met aardbei, spinazie en gegrilde kip. Vreemde combi? Het zal je verbazen hoe lekker dit is. Perfect voor de lunch of een diner op een zomerse dag!

What do you need?

  • 200 gr kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • grove peper – naar smaak
  • zeezout – naar smaak
  • 170 gr aardbeien
  • 80 gr feta
  • 75 gr spinazie
  • 1 lente-ui

Voor de dressing:

  • 1 el olijfolie – extra vergine
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • snufje zeezout

Make, shake & bake

  1. snijd de kipfilet horizontaal in 3 dunne plakken, sla nog even plat met een vleeshamer (of met een pollepel, met een laagje folie ertussen)
  2. bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie, grove peper en zeezout
  3. bak de kipfilets aan beide kanten lichtbruin in een (grill)pan, in ongeveer 5 minuten
  4. meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, doe de spinazie in een kom en verdeel de dressing gelijkmatig over de spinazie
  5. verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees in tweeën 
  6. brokkel de feta in stukken en snijd de lente-ui in dunne ringen
  7. snijd de gegrilde kipfilet en reepjes en meng schep alle ingrediënten door elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *