Pittige soep van zoete aardappel

Soms is het fijn om wat lichter te dineren. Na een weekend vol frietjes en pizza eet ik op maandag graag wat lichter. Balance is key! Op dit soort dagen eet ik graag een lekkere soep.

Vandaag deel ik één van de recepten die ik graag eet op zulke ‘balansdagen’. Bij deze pittige soep van zoete aardappel maak ik vaak een frisse salade bij van komkommer en verse kruiden. Maar een sneetje brood is natuurlijk ook lekker!

What do we need?

1 grote zoete aardappel (500 gram)
1 ui
1 teen knoflook
1 rode peper
1 el olijfolie
1,5 liter groentebouillon
bakje creme fraiche/soyaroom
rasp van 1/2 limoen
verse koriander

zoete aardappelsoep fitgirls

Make & Bake

  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snipper deze met de ui en knoflook.
  • Bak twee minuten in de olijfolie zonder te laten kleuren.
  • Bak de in stukken gesneden aardappel kort mee.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat twintig minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer met de blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met met één eetlepel room, wat limoenrasp en wat gesneden koriander.

Eet smakelijk!
Liefs, Dominique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *