Perfect Protein pancakes! Yum!

Het zijn sombere dagen met dit authentieke herfstweer, maar in mijn keuken schijnt vandaag het zonnetje! Begin je ontbijt met deze pancakes en je dag is helemaal goed! Kaneel en gember brengen sfeer aan dit heerlijke ontbijtje! Deze twee mega health boosters geven je weerstand een opkikker, de mustneed voor je lichaam tijdens koude en natte dagen.

Eiwitten zijn belangrijk tijdens het opstarten van je dag en geven kracht en herstel aan je spieren. Ik gebruik regelmatig eiwitpoeder in mijn smoothies en verwerk ze in mijn pannenkoekjes. Hierdoor heb je gelijk je portie eiwitten binnen! De warme vruchtencompote maakt het helemaal af. Zorg vooral dat je er lekker van kan genieten en laat je zintuigen het werk doen..

What do we need?

 • 250 gram volkoren -of speltmeel
 • 500 ml (plantaardige) melk
 • 2 tl gembersap
 • 1 el kaneel
 • 1 flinke scheut olijfolie
 • 1 -eiwit
 • 1 scoop vanille eiwitpoeder
 • voor de vruchtencompote: 1 halve appel (hoeft niet per se geschild, 2 handjes (bevroren) frambozen, 1 tl kaneel,  1 tl gember en 1 el ahornsiroop, stevia of een andere zoetstof naar wens)

Make, shake & bake

 1. Voeg alle ingrediënten voor het beslag in een mengkom.
 2. Voeg steeds een beetje melk erbij en mix het geheel tot een mooi glad beslag. Let wel op de dikte van het beslag, dit kan naar wens met de hoeveelheid melk.
 3. Snij de appel in kleine blokjes en doe het samen met het fruit in een steelpan. Warm deze langzaam op met een lepel honing of agave siroop naar wens. Laat het langzaam pruttelen maar laat het vooral niet doorkoken.
 4. Een soeplepel helpt je om de hoeveelheid van de pannenkoekjes te bepalen. Bak de pannenkoekjes op half hoog vuur om ze mooi goudbruin te bakken.
 5. Giet de beslag in de pan. Maak de pannenkoekjes niet plat. 1/3 tot een hele soeplepel is precies een heel pannenkoekje.
 6. Bak beiden kanten en klaar! Houd de pannenkoekjes warm door ze bijvoorbeeld in een voor verwarmde oven te zetten. Enjoy!

IMG_2130

2 thoughts on “Perfect Protein pancakes! Yum!

  • Dani zegt:

   Hi Saskia,

   Bedankt voor je reactie! Hier kunnen meerdere mensen van eten. 2-4 personen. Maar dat hangt af van de persoonlijke portie keuze 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *