Ophef bikini foto van fitness-coach

Fitness-coach Molly Galbraith kreeg vorige week veel aandacht door het posten van een bikinifoto. Molly had één goed voornemen voor 2016: zich niet meer druk maken om wat anderen van haar lichaam vinden. Door een foto van zichzelf in bikini te posten zette ze de eerste stap naar acceptatie.

”Het is geen voor-foto en het is geen na-foto. Dit is gewoon hoe mijn lichaam eruitziet op een gewone dinsdag in december.”, schrijft de 31-jarige fitness-coach. “Mensen hebben mijn lichaam te dik, te dun, te sterk en te zwak genoemd. En dat allemaal in een week. Maar weet je, dit is mijn lijf en ik ben er blij mee.” Hulde aan Molly! Haar dappere actie werd dan ook beloond met meer dan honderdduizend likes en 7,5 duizend reacties. Waarvan de meeste positief zijn.

Tot 2008 werkte Molly als professioneel bodybuilder en daarna zette ze een goedlopend fitness en coaching bedrijf op. Toen in 2009 de schildklierziekte Hashimoto bij haar werd geconstateerd begon haar gewicht te “jojo-en”. Sindsdien nam ze zich ieder jaar voor om wat aan die extra kilo’s te doen. Nu ze dit dit jaar voor het eerst niet doet voelt ze zich een stuk gelukkiger.

quote fitgirls afvallen

Bij Fitgirls.nl zijn wij heel blij met vrouwen zoals Molly Galbraith. Zoals ik al eerder zei in mijn vorige blog: Het is moeilijk om jezelf te blijven in een wereld waarin je contant wordt geconfronteerd met het ‘perfecte’ beeld. Internet staat vol met foto’s van dunne afgetrainde lichamen. Het is niet gek dat je daar onzeker van wordt. Je moet alleen onthouden dat dit niet realistisch is. Deze foto’s zijn slechts een momentopname, zijn bovendien vaak bewerkt en geven geen beeld van hoe deze vrouwen er dagelijks écht bij lopen.

Het is belangrijk dat JIJ je lekker voelt in je lichaam. Het doet er niet toe of anderen jou te dik of te dun vinden.Het is jouw lichaam en jij moet daar mee leven.Als jij wilt trainen voor een six-pack moet je dat doen. Maar doe dat alleen omdat jij daar gelukkig van wordt en niet omdat anderen dat mooi vinden. Voor de ene persoon is de definitie van ‘fit’ maatje 36 en voor de ander is maat 42 ook goed. Blijf trouw aan jezelf, want de enige mening die ertoe doet, is die van jezelf.

quote fitgirl eigen mening

3 thoughts on “Ophef bikini foto van fitness-coach

  1. Avatar
    Roosmarijn zegt:

    Ik heb ook de ziekte van hashimoto en schommel nu ook de laatste jaren met mijn gewicht; ik hoop ooit zo sterk te zijn als jij en blij te kunnen zijn met mijn lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *