23 november 2017 
2 min. leestijd

Met deze 4 recepten zet jij een stukje herfst op tafel

Met deze 4 recepten zet jij een stukje herfst op tafel
We zijn tegenwoordig steeds minder gebonden aan seizoensgroenten, omdat je in de supermarkt eigenlijk alles het hele jaar door kunt krijgen. Toch blijft het een fijne inspiratiebron. Daarnaast is het goed voor de portemonnee, want seizoensgroenten zijn over het algemeen goedkoper. Wij hebben vier heerlijke herfst recepten uitgezocht die je kunt maken met de najaarsgroenten. Een lekkere stamppot of ovenschotel is heerlijk in de herfst. Vanwege de extra vitamines en mineralen is het ook nog eens heel gezond. Check gauw de seizoensgroenten van nu en de bijpassende recepten. Wij zijn er namelijk gek op!

1. Andijvie

Andijvie is een najaarsgroente die veel mineralen en vitamines bevat. Bij andijvie denk je waarschijnlijk al gauw aan stamppot. Wij ook, en daarom hebben we een heerlijke vegetarische andijviestamppot voor je met zoete aardappel en noten. Top recept voor het najaar: lekker, gezond en makkelijk te maken. Als je vlees wilt toevoegen aan dit gerecht kun je er gebakken spekjes doorheen doen voor een zoute en knapperige bite.

2. Courgette

Courgette is ook een groente van het najaarsseizoen. Het is rijk aan voedingsvezels en bevat vooral veel vitamine C, wat goed is voor je weerstand. Aangezien courgettes niet een hele uitgesproken smaak hebben zijn ze gemakkelijk te verwerken in verschillende recepten. Voor een recept met courgette kiezen wij vaak voor de ovenschotel met kip en salie. Restjes groente over? Deze kun je prima in dit recept verwerken. Handig én milieubewust.

3. Pompoen

Pompoen is echt een groente van nu. Daarnaast is ook pompoen rijk aan vezels en vitamines. Naast de heerlijke smaak is het ook een erg kleurrijke groente. Deze soep met pompoen, bieten en gember is niet alleen heel lekker maar ook een lust voor het oog. Leuk om te maken, lekker om te eten en mooi om te zien. Daar worden we blij van!

4. Bloemkool

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van ovenschotels kan er eentje met bloemkool natuurlijk niet missen. Bloemkool is erg gezond omdat het veel vezels bevat, wat goed is voor je spijsvertering. Daarnaast zitten er voedingsstoffen in die ontstekingsremmend werken. De combinatie van bloemkool, paprika en kaas is lekkerder dan je misschien verwacht. A must try! Lekker genieten van seizoensgroenten op een herfstavond. Welke ga jij uitproberen?
Reactie plaatsen