De leukste strandtenten van Nederland

Ik ben gek op het strand. Even uitwaaien, relaxen in de zon en voordat we naar huis gaan nog een lekker hapje eten met uitzicht over zee. Met behulp van een paar lieve, aan het strand wonende vriendinnen heb ik een lijstje gemaakt van de leukste strandtenten van Nederland. Ik weet zeker dat er voor jou ook iets leuks tussen zit en ik kan zelf niet wachten om op bezoek te gaan bij een aantal van deze!

BEACH & SPORTS

SKYLINE (Zandvoort aan Zee)
Je hoeft niet helemaal naar de andere kant van de wereld om je in Australië te wanen. Bij SKYLINE kun je mede door de ruige inrichting chillen met een echte laidback Ozzie feel. Hou je meer van actief bezig zijn, dan kun je hier bij surfschool First Wave terecht voor een lesje surfen.

skyline

Tijn Akersloot (Zandvoort aan Zee)
Ook bij Tijn Akersloot kun je goed je actieve hartje ophalen. Je kan er onder andere terecht voor Stand-Up-Paddle (SUP), fietsen over het strand met een Moonbike en beach volleybal. Hun motto: ‘At the beach, life is different. Time doesn’t move hour to hour but mood to moment. We live by the currents, plan by the tides and follow the sun’.  Uitgesport? Schuif dan aan voor een heerlijke woodoven pizza of ander lekker hapje.

tijn akersloot

Aloha Beach (Wijk aan Zee)
Als ik internet mag geloven is Timboektoe weliswaar een bekendere strandtent in Wijk aan Zee, maar van een kitesurfend vriendinnetje kreeg ik de tip om eens naar Aloha Beach te gaan. Zoals je al uit de naam kan opmaken is Aloha met Hawaiiaanse invloeden ingericht en als ik de foto’s bekijk zijn ze daar goed in geslaagd! Vriendelijk personeel, lekker eten en een relaxte spot voor (kite-/golf-/wind-) surfers en iedereen die gewoon tot rust wil komen.

BEACH & PARTY

Bloomingdale (Bloemendaal aan Zee)
Met hun bekende feestjes op zondagavond is Bloomingdale wellicht meer een club dan een strandtent te noemen en de inrichting is ook strakker en moderner dan bijvoorbeeld een meer laagdrempelige laidback strandtent. Ik hoor geregeld dat het een ‘zien en gezien worden’ locatie is en met hun VIP area en arrangement wordt deze luxe beleving alleen nog maar versterkt. Dat gezegd, ben ik er laatst een middagje geweest en heb ik echt heerlijk non-VIP gegeten, dus wat mij betreft kun je er overdag in ieder geval prima terecht tijdens een dagje strand. Houd echter wel rekening met de drukte, want populair is deze tent zeker!

Woodstock69 (Bloemendaal aan Zee)
Op hetzelfde strand als Bloomingdale zit het hipp(i)e Woodstock69. Geen luxe beleving, juist een losse, ongedwongen sfeer maar tegelijkertijd ook een echte party place to be. Als je hun event pagina bekijkt zie je tot eind september ieder weekend wel een aantal feestjes gepland staan, van live bands tot dj’s.

woodstock

BEACH & OTHER

Elements (’s Gravenzande)
Waan jezelf op een tropisch eiland met de Balinese feel bij Elements. Bij Elements vinden ze dat ‘ieder wezen op aarde recht heeft op een goed leven’. Daarom proberen ze zoveel mogelijk dierlijke producten te vervangen door plantaardige alternatieven en daar waar wel dierlijke producten gebruikt worden is het gegarandeerd biologisch of duurzaam gevangen.
Ook kun je bij Elements iedere zaterdag van 10:00-11:00 terecht voor yoga op het strand.

elements

George No. 5 (Zandvoort aan Zee)
Houd je van het strand en zwemmen, maar ben je niet zo’n fan van het zoute zeewater en de golven (kan, toch?). George No. 5 heeft de oplossing voor jou: een private pool op het strand! En ondanks de luxe uitstraling kun je bij deze New York Style French Bistro (zoals George het zelf noemt) voor een fijne prijs eten.

Mango’s Beach Bar (Zandvoort aan Zee)
Na Australië, Hawaii, Bali en een beetje Frankrijk in New York (sorry George, ik begrijp je nog steeds niet helemaal) gaan we nu naar Cuba! Mango’s is net een klein dorpje, opgebouwd uit drie paviljoens met ieder hun eigen bar, tafels, stoelen en karakter. Zo is de ‘Buena Vista Club’ net een Cubaanse Bar met een eigen overdekt terras voor de barbecue, kun je bij ‘Mango’s Paviljoen’ terecht voor het dagelijks geopende restaurant en ziet bar ‘De Vissershut’ echt uit als een vervallen houten hutje op het strand.

mangos

Blijburg aan Zee (Amsterdam)
Je hoeft niet meteen naar de zee om op een strand te chillen. Veel steden hebben zogeheten stadsstranden zodat je ook een beetje strandgevoel kan krijgen als je niet dichtbij de zee woont. Een van deze bekende stadsstranden is Blijburg in Amsterdam, een strandpaviljoen in IJburg aan het IJmeer. Momenteel nog in opbouw, maar vanaf augustus 2015 weer geopend. Tot die tijd kun je terecht op terras Klein Blijburg, dat onder andere zijn eigen witbier “Blij Bier” serveert.

Wat is jouw favoriete strandtent? Mist er nog eentje in het rijtje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *