Let’s meet: fysiotherapeute Lotta van Healthy Life LAB

Daar sta ik dan, als afgestudeerd fysiotherapeut met een paar jaar werkervaring op mijn CV. Ik heb mijn goede baan opgezegd met mijn blik gericht op een visie waarmee ik het verschil wil gaan maken. Ik ben een ondernemer. Nog niet zo heel lang geleden zou ik denken “die is gek!”, maar nu voelt dit als een logische stap; als iets dat ik gewoon moet doen. Ik heb het vertrouwen dat het ook gewoon gaat lukken.

Dweilen met de kraan open

Toen ik net was afgestudeerd als fysiotherapeute en mijn eerste werkervaring had opgebouwd, kwam ik er al snel achter dat de eerstelijnspraktijk setting niks voor mij was. Ik vond het geweldig om mensen te helpen, maar ik had bij veel patiënten die ik behandelde het gevoel dat ik stond te dweilen met de kraan open.

Patiënt Noor bijvoorbeeld:
Noor heeft een fulltime kantoorbaan. Lopen doet ze alleen van en naar de rokersruimte. Ze eet zittend achter haar bureau, terwijl ze werkt. Na zo’n werkdag komt ze vermoeid thuis. Sporten heeft ze al niet meer gedaan sinds de middelbare school. Het komt vaak voor dat ze ’s avonds neerploft op de bank, dan kijkt ze series met een grote bak chips naast zich. Door de jaren heen is Noor flink wat kilo’s aangekomen, waardoor ze overgewicht heeft gekregen. Noor komt bij de fysiotherapeut met lage rugklachten.

Ik als fysiotherapeut in de eerstelijnspraktijk moet dan haar rug behandelen. Voel je ‘m zitten?
Noor’s rugklachten zullen altijd terug blijven komen als zij niks verandert aan haar leefstijl.

Ondernemersbloed

Ik wilde meer kunnen doen dan alleen die rug behandelen. Zo kwam ik bij mijn vorige baan als Health Coach terecht. Geweldig werk! Ik zag die ‘klik’ plaatsvinden in de hoofden van mensen en ik zag mijn cliënten opbloeien en meer energie krijgen. Dat zien gebeuren, alleen door mensen het inzicht te geven in gezondheid en te begeleiden naar een gezondere leefstijl, is echt geweldig!

Toch heb ik deze baan opgezegd. Het ondernemersbloed ging kriebelen; ook ik wilde doorbloeien. Niet meewerken aan de plannen van iemand anders, maar zélf plannen tot een groot succes brengen!

Daar sta ik dan. Doodeng? Yes! Maar het geeft zo’n enorme kick om eigen plannen tot uitwerking te brengen! Diep vanbinnen heb ik het vertrouwen dat dit ook gewoon gaat lukken. De drive om dit tot een succes te brengen is vele malen groter dan mijn angst om te falen. Daarnaast denk ik dat mijn zakenpartner en vriendin Eline en ik ook gewoon een uniek concept hebben ontworpen.

Dit concept heeft ook een naam. We heten Healthy Life LAB. De komende weken en maanden gaan jullie nog veel meer horen over ons bedrijf. Op Fitgirls.nl gaan wij onze kennis over voeding, beweging en mindset met jullie delen. Wij zijn allebei hoogopgeleid, dus verwacht goed onderbouwde blogs die echt antwoord geven op jullie vragen en inzicht geven in de verschillende aspecten van gezondheid!

Voorlopig zijn onze ontwikkelingen vooral te volgen op SnapChat: @HealthyLifeLAB en @LottadenktBreed en op onze Facebook: www.facebook.com/healthylifelab en Instagram www.instagram.com/healthylifelab. Neem maar eens een kijkje!

To be continued!

Lotta

Healthy Life LAB Fitgirls

Eline en Lotta van Healthy Life LAB bloggen twee keer per maand over voeding, beweging en mindset. Ze bundelen hun krachten als diëtiste en fysiotherapeute om jou te helpen om je fit, mooi en gelukkig te voelen. It starts with being YOU!

Wil je meer weten over Healthy Life LAB? Check www.healthylifelab.nl en volg Eline en Lotta op Facebook en Instagram: @HealthyLifeLAB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *