Let’s meet the Fit Girls! Beachvolleybal Team Nederland (BTN)

Maak kennis met Beachvolleybal Team Nederland! Speciaal voor Fitgirls.nl nemen Joy, Julia, Marloes en Lauri je mee in hun healthy lifestyle waarin fulltime topsport gecombineerd wordt met studeren en het dagelijks leven. We zijn enorm trots deze fitte chicks in ons FG-Team van Experts te mogen verwelkomen! Vanaf nu zullen zij regelmatig een blog delen over hun leven als topsporter.

Let’s meet the team

Wij zijn Joy, Julia, Marloes en Lauri en wij spelen Beachvolleybal bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN). BTN is sinds 2007 de merknaam voor het Nationaal Team (Oranje) in de sport Beachvolleybal. Al sinds 1996 zijn Nederlandse Beachvolleybal Teams aanwezig op de Olympische Spelen.

Image-1 (19)

De opbouw binnen onze opleiding is als volgt: de atleten van de Top Teams zijn fulltime bezig met hun sport. De teams uit de opleiding combineren sport met hun dagelijks leven. Wij maken onderdeel uit van het Talent Team (‘TT’) en combineren topsport met studie. In de wintermaanden wordt rekening gehouden met deze combinatie door vaste tijden te reserveren voor studie overdag: van 10.00 – 15.00 uur. In de zomermaanden (april t/m september) is dit niet mogelijk vanwege de landelijke en internationale competitie en zijn we fulltime bezig met Beachvolleybal.

Omdat op en neer reizen voor de dagelijkse trainingen in combinatie met studie onmogelijk is wonen we gezamenlijk in Scheveningen. Naast onze vaste trainer bestaat onze begeleiding uit een masseur, een manager, een S & C (strength & conditioning) coach, een lifestyle coach, een mental coach, een voedingsdeskundige, 3 fysiotherapeuten en een sportarts.

Meet the Fit Girls

Image-1 (20)

Joy: ik ben Joy Stubbe, 17 jaar oud en kom uit Gouda. Vanaf september 2013 woon ik in Scheveningen. Dit is mijn tweede jaar in talent team. Vanaf mijn 7e beoefen ik volleybal, de club waar ik begon heet VollinGo (volleybal in Gouda). Ik ben zo’n beetje opgegroeid op het strand. Mijn vader heeft vroeger namelijk beachvolleybal gespeeld en daardoor bestond de zomer uit het mee gaan naar het strand om volleybal te gaan kijken.

Toen ik jonger was heb ik nog wel wat andere sporten gedaan maar dat was allemaal geen groot succes en ik was er al snel op uitgekeken. In het weekend ben ik meestal in Gouda te vinden bij mijn ouders. Bij VollinGo speel ik af en toe nog mee bij mijn oude team. Dit team speelt 2e divisie, Het is erg leuk om daar nog steeds mee te doen ook omdat mijn vader de coach is en ik samen met mijn kleine en grote zus in het veld sta. De studie die ik volg is Pedagogsch Medewerker Kinderopvang dit is een MBO opleiding op het ROC Mondriaan.

Image-1 (21)

Marloes: Hallo Fit Girls, ik ben Marloes Hesselink en 19 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Ootmarsum (in de buurt van Enschede) maar sinds ongeveer 2 jaar woon ik in het mooie Den Haag. Ik ben begonnen met indoorvolleybal toen ik 8 jaar was en ben dat blijven doen tot mijn 18e. Ik heb indoor veel onder andere bij jeugd en jong oranje gezeten.

Nadat ik erachter kwam dat ik in de zaal de top niet ging halen ben ik overgestapt naar het beachvolleybal. Buiten het vele trainen om volg ik ook een studie, namelijk Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment zit ik in het tweede jaar en hoop ik dit jaar alsnog mijn propedeuse te halen.

foto (3)

Julia: Hallo, ik ben Julia Wouters, ik ben 18 jaar oud en ik ben geboren in Dordrecht, waar mijn ouders, broer en twee zussen nog steeds wonen. Ik zelf woon nu een jaartje in Den Haag, samen met de andere meiden van Talent Team. Ik heb vanaf dat ik 7 jaar was indoor volleybal gespeeld, maar speel nu alleen nog maar beachvolleybal. Buiten het beachvolleyballen om studeer ik marketing en communicatie hier in Den Haag.

lauri_beachvolleyteam_nederland_fitgirls

Lauri: Hoi, mijn naam is Lauri Luijken ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Warnsveld. Ik volleybal sinds mijn 9e jaar en ben begonnen bij WSV in Warnsveld. Ik ben begonnen omdat mijn zus ook volleybal speelde waardoor ik eigenlijk iedere zaterdag al in de sportzaal aanwezig was. In de weekenden speel ik nog steeds af en toe bij mee bij WSV, bij mijn zus in het team.  Toen ik 10 jaar oud was werd ik voor het eerst geselecteerd in de regionale selectie waar ik Marloes al leerde kennen.

We hebben samen bij jeugd en jong oranje indoor volleybal gespeeld en op Papendal gewoond. We hebben beide de overstap gemaakt van indoor naar het strand. Ik was toen 19 jaar oud en ik ben nog altijd blij met deze keuze. Nu wonen we met het talenteam samen in Scheveningen waar door de weeks iedere dag trainen. In de weekenden gaan we allemaal weer even terug naar huis. Buiten Beachvolleybal studeer ik de ALO (leraar lichamelijke opvoeding) aan de HAN in Nijmegen hier begin ik nu in mijn laatste jaar.

FIVB U19 Beach Volleyball World Championships, Main Draw

In onze volgende blogs nemen we je mee op training, laten we je zien waar we allemaal rekening mee moeten houden, hoe we ons inzetten en hoe ons dagelijks ritme eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *