Let’s meet: Diëtiste Eline van Healthy Life LAB

Ik had het zo’n beetje altijd mis wanneer ik een idee had over wat ik later zou worden. Ik denk dat veel mensen het herkennen dat ze nooit echt zeker weten wat ze willen en waar ze voor moeten kiezen in het leven. Ik geloof absoluut dat dat nou juist jouw kracht is!

Toekomstplannen

Ooit, toen ik heel klein was, wilde ik astronaut worden. Toen ik me realiseerde dat je misschien wel hoogbegaafd moet zijn om op de maan te komen, heb ik die droom maar laten varen. Ik vond het daarentegen wel realistisch om politica te worden, maar op de middelbare school besloot ik toch dat ik toch liever neuroloog wilde zijn. Helaas werd ik uitgeloot voor de studie geneeskunde, dus ging ik biomedische wetenschappen studeren. Deze studie vond ik uiteindelijk te veel om klavertjes drie en bacteriekolonies gaan -wat achteraf natuurlijk een foutieve conclusie was-. Vervolgens stapte ik over naar een handjevol socialere studies.

Wat bleek aan het eind van de rit? Eigenlijk ben ik best wel een klein wetenschappertje; iemand die zich graag verdiept in de wetenschap om antwoord te vinden op zowel knullige en grootse vragen.

Waarom wist ik het nooit zeker?

Ik had het zo’n beetje altijd mis als ik een idee had over wat ik later zou worden. Waarom wist ik het nooit zeker en kon ik niet gewoon voor iets kiezen? Misschien omdat ik nooit echt honderd procent bij het stereotyperend beeld pas van iemand met een bepaald beroep of passende opleiding. Althans, dat vond ik zelf. Ik vond dat ik niet alle benodigde eigenschappen had om iets te zijn of worden.

“Connecting the dots” like Steve Jobs

Nu weet ik dat het  bullshit was. Voor overal waar je wil komen, moet je waarschijnlijk nog iets bijleren. Zelfs al ben je nog zo getalenteerd, je kan niet geboren zijn met alle kennis en vaardigheden van de wereld om iets tot een succes te brengen. Sta ervoor open om iets te leren en kijk dan wat er allemaal op je pad terecht komt. Vast en zeker heel veel! Leg je nergens bij neer. Je zult zien dat jouw ‘dots’ opeens ‘conneted’ worden.

Look how that  turned out!

Dankzij mijn dots die samen zijn gekomen, ben ik -geloof ik- nu zo iemand waarover je in een tijdschrift leest; ‘Ik zag het niet meer zitten en gooide het roer om. Ik maakte van mijn hobby mijn werk. Ik startte mijn eigen bedrijf’. Ik  moet toegeven dat het allemaal nog rete spannend is en dat het als een grote verantwoordelijkheid voelt om op deze manier voor je eigen inkomen te moeten zorgen, maar ik weet zeker dat dit is wat bij mij past!
Ik hoop dat jullie ook allemaal geloven in het pad dat jullie nu bewandelen… bundel je krachten en kies voor jezelf!

Als jonkie in de ondernemerswereld zijn al jullie tips van harte welkom! Lotta en ik zullen jullie ook steeds wat meer verklappen over onze ontwikkelingen als ondernemers bij Healthy Life LAB. Daarnaast zullen we twee keer per maand onze kennis als diëtiste en fysiotherapeute met jullie delen via Fitgirls.nl.

Healthy Life LAB Fitgirls

Eline en Lotta van Healthy Life LAB bloggen twee keer per maand over voeding, beweging en mindset. Ze bundelen hun krachten als diëtiste en fysiotherapeute om jou te helpen om je fit, mooi en gelukkig te voelen. It starts with being YOU!

Wil je meer weten over Healthy Life LAB? Check www.healthylifelab.nl en volg Eline en Lotta op Facebook en Instagram: @HealthyLifeLAB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *