Koffie en ontbijt in één? Yes please! Begin je dag met deze Haverccino

Het liefst begin ik de dag met een eiwitrijk ontbijt en een lekkere kop koffie. Maar nu het weer herfst is, merk ik dat het ook lekker vind om de warmte weer op te zoeken en ook de kaneel wat vaker uit de kast pak. Ik kwam daarbij het recept tegen van een Haverccino die ik in een nieuw jasje besloot te steken. Zoals je wellicht weet eet ik zoveel mogelijk lactosevrij en daarom maakte ik dit ontbijtje ook geheel lactosevrij. En best wel ideaal; een kop koffie en een ontbijt in één.

Een haverccino is eigenlijk een havermout ontbijt op smaak gebracht met kaneel en honing, aangevuld met koffie en opgeklopte melk. Zo bestaat er ook nog de kokoccino (gemaakt met kokosmelk) en is dit een ontbijttrend geworden die je ook in menig trendy ontbijt café kunt vinden.

Lactosevrij genieten

Arla heeft een hele lijn aan lactosevrije producten! Nieuw is o.a. de crème fraîche die we laatst gebruikten in deze heerlijke stroganoff.  Voor dit recept gebruiken we één van de producten van Arla Lactofree die al wat langer bestaat: de lactosevrije melk. Tijdens het maken van de melk (gemaakt van koemelk) is het enzym lactase toegevoegd om de melksuikers af te breken, zodat je lichaam ze goed kan opnemen. Hiernaast bevat havermout ook nog eens veel goede voedingsstoffen. En heel belangrijk: havermout staat binnen no time op tafel. Ideaal om je dag mee te beginnen omdat het zorgt voor een goed gevulde buik.

What do you need? (2 kopjes)

 • 150 ml Arla Lactofree melk
 • 100 ml Arla Lactofree melk (voor het opschuimen)
 • 40 gram havermout
 • 2 kopjes espresso
 • 1 tl kaneel
 • 1 eetlepel honing
 • Steelpan
 • Melk opschuimer (kan eventueel ook met een staafmixer)

Make & shake

 1. Breng de lactosevrije melk samen met de havermout aan de kook. Wanneer dit kookt voeg je de kaneel toe en laat alles zachtjes 5-10 minuten doorkoken.
 2. Als de 10 minuten bijna om zijn voeg je de honing toe en roer dit al smeltend door het mengsel heen.
 3. Wanneer de honing goed doorgeroerd is doe je het vuur uit en verdeel je het geheel over twee glazen.
 4. Schuim de melk op en schenk deze in.
 5. Tot slot giet je bij ieder glas een espresso door de opgeschuimde laag melk. En voilà, je haverccino is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *