31 maart 2017 
1 min. leestijd

Kip uit de oven met courgette en salie

Kip uit de oven met courgette en salie
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Voor de echte ovenschotelliefhebbers onder ons is dit delicious recept met kip een echte aanrader! Deze schotel uit de oven is een heerlijk en makkelijk recept. Daarnaast bevat het recept weinig koolhydraten. Je hebt voor deze ovenschotel geen pasta of aardappelen nodig. De schotel bevat veel gezonde groenten zoals courgette en paprika en is verder heel erg gevarieerd. Vind je bepaalde ingrediënten niet zo lekker? Dan kan je altijd een aantal dingen vervangen door iets wat je wel lekker vindt!

What you need (2-3 porties)

  • Courgette - 1
  • Rode paprika - 1
  • Gele paprika - 1
  • Ui - 1
  • Knoflook - 1 teentje
  • Tomatenblokjes - 1 blikje (400 gram)
  • Salie - 2 takjes
  • Pijnboompitjes - 15 gram
  • Mozzarella - 180 gram
  • Kipfilet - 300 gram
  • Roomboter - klontje
  • Peper en zout - naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette en maak er blokjes van. Verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika en snijd de paprika in kleine stukjes.
  3. Snijd de ui in halve ringen.
  4. Snijd de kipfilet in redelijke blokjes.
  5. Laat de roomboter in de pan smelten en fruit hier de ui in. Doe de blokjes kipfilet erbij in en bak deze een paar minuten.
  6. Voeg de groenten aan de kip toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur.
  7. Pel in de tussentijd het teentje knoflook en pers deze met een knoflookpers.
  8. Snijd de salie in stukjes.
  9. Doe de tomatenblokjes, salie en knoflook in de pan en bak deze 5 minuten op laag vuur. Breng het op smaak met wat peper en zout en snijd de mozzarella ondertussen in plakjes.
  10. Schep het mengsel uit de pan in een ovenschaal en verdeel de plakken mozzarella over het mengsel. Strooi de pijnboompitjes tenslotte eroverheen.
  11. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven. Zet vervolgens in de laatste minuten de oven op grillstand voor een lichtbruin kleurtje.
  12. Dinner is ready, enjoy!
Reactie plaatsen