Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Elvira

Een land vol fitgirls maar wie zijn de meiden van de fitgirl-crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederland kennis te laten met deze sporty girls. Vandaag is het de beurt aan Elvira.

Wie is fitgirl Elvira?

Elvira is mijn naam dus en ik ben 29 jaar. Ik doe een combinatie van yoga en krachttraining. Als yoga docent vind ik het ook heel belangrijk om mijn spieren te versterken. Waar yoga juist weer zorgt voor mijn core-stabiliteit, flexibiliteit en wat kracht. Het versterkt elkaar enorm en deze combinatie werkt voor mij heel goed. Yoga beoefen ik al jaren. Tijdens mijn zwangerschap ben ik mij er nog meer in gaan verdiepen. Ook heeft yoga mij geholpen om weer letterlijk op mijn benen te kunnen staan. Ik heb namelijk een hernia gehad waardoor ik nauwelijks nog kon lopen. Langzaam heb ik dit uitgebouw en voel mij nu sterker dan ooit.


Sporten voor life-changing results

De trainingprogramma’s die ik met mijn krachttraining doe zijn van Personal Body Plan. Echt een fantastisch programma wat ook weer voor mij erg goed werkt. Ze leren je in het hele proces niet alleen over trainingen en voeding, maar ook krijg je steun door een online coach voor het mentale proces wat je doormaakt om life-changing results te krijgen, zoals ze het zelf noemen. Krachttraining doe ik dan 3 tot 4 keer in de week. Yoga beoefen ik zelf elke dag. Soms is dat dynamisch en krachtig en soms heel mild met meditatie oefening. Het is maar net waar ik behoefte aan heb.

Yoga geeft mij kracht

Yoga heeft mij ook veel op mentaal gebied gebracht. Het heeft mij geleerd om de kracht in mijzelf te vinden en geleerd met bepaalde situaties om te gaan. In mijn jeugd zijn wij gevlucht uit een oorlogsgebied en dit heeft mij als kind een trauma bezorgd. Jaren heb ik hierdoor verkeerd geademd, schrikachtig gereageerd op situaties en had ik erg veel agressie. Door yoga kan ik weer de mooie dingen in het leven omarmen zonder mij te laten leiden door angst.

Mijn chocolademonster voer ik regelmatig

Als het gaat om voeding, zorg ik dat ik ongeveer 5 tot 6 eetmomenten op een dag heb. Hierin eet ik voornamelijk eiwitten en groenten. Na een training eet ik een maaltijd waaraan er ook koolhydraten toegevoegd zijn. Wat mij ook weer motiveert om te gaan trainen, ik kan dan niet wachten op mijn koolhydraat traktatie. Dit is dan bijvoorbeeld een salade met couscous of rijstwafels belegd met natuurlijke pindakaas en veel groenten erbij. Mijn absolute nummer 1 verslaving: CHOCOLADE! Ik ben naar eigen zeggen een ware chocohollic. Niet de meest verstandige keuze, dat weet ik. Wel voer ik mijn chocolademonster regelmatig. Dit doe ik door gezonde chocolade muffins te maken bijvoorbeeld. Op basis van amandelmeel, honing en rauwe cacao en dan kan ik er weer tegenaan.

Mag ik je meenemen in de yogi lifestyle? of wil je inspiratie voor healthy recepten? volg mij dan op Instagram 

(photo made by Celise Bakker)

2 thoughts on “Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Elvira

  1. Ilse zegt:

    Lieve Elvira je hebt al veel aan mij verteld over je verhaal en ik vind je echt een krachtige vrouw, een doorzetter en je kunt heel erg trots zijn op jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *