Interview met fitness coach Maya Nassar

Succesvol fitness-coach en fitnessmodel Maya Nassar geeft Fitgirls.nl een kijkje in haar leven. Maya is nog maar 28 jaar, maar won al verschillende bikiniwedstrijden en runt een succesvol bedrijf: StartLivingRight. Maya leeft haar droom en wil net als Fitgirls.nl vrouwen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden!

“Ik help mensen om ze te helpen en niet om er commercieel beter van te worden.” 

Maya werd geboren in New York. Haar vader is Libanees en haar moeder Nederlands. Ze groeide op in Nigeria en verhuisde voor de middelbare school naar Libanon waar ze nu nog steeds woont samen met haar man. Maya is eigenaresse van de website StartLivingRight en presentatrice van Get Fit op de populairste tv zender in Libanon. Onlangs lanceerde ze haar StartLivingRight app die door het Libanese ministry van Youth en Sport wordt aanbevolen.

Wanneer besloot je van fitness je beroep te maken?

Ik was altijd onzeker over mijn lichaam, maar ging wel bijna dagelijks naar de Mac Donalds en bewoog niet. Toen mijn favoriete spijkerbroek niet meer dichtging was ik er klaar mee. Het roer moest om. Ik was nog een leek op het gebied van fitness en voeding, dus ik begon research te doen. Ik stuitte op het e-book van bodybuilder Tom Venuto genaamd: ‘Burn the fat, feed the muscle’. Ik was heel gedisciplineerd en nam bijna letterlijk de principes van Venuto over. Hij is nog steeds mijn rolmodel. Toen ik zag dat mijn lichaam begon te transformeren, veranderde ikzelf ook. Ik werd zelfverzekerder en positiever. Dit fijne gevoel wilde ik met anderen delen. Vanaf dat moment ben ik begonnen met mijn website.

maya 3 fitgirls

Hoe combineer je jouw drukke levensstijl met je voeding?

Ik ben erg gedisciplineerd als het om voeding gaat. Ik ben dan ook gezegend met mijn dienstmeisje. Zij is degene die mijn eten klaarmaakt. Dat maakt het, geef ik toe, wel een stuk makkelijker, maar dienstmeisje of niet, het gaat om de discipline die je nodig hebt om gezond te blijven eten. Ik eet wat ik zou moeten eten, ook al heb ik soms veel meer zin in een bord pasta!

Hoe is het om nu zo succesvol te zijn? Voel je een druk om het ‘perfecte lichaam’ te hebben omdat je fitness coach bent?

Helaas wel, ik heb sinds ik op tv ben vaak gehoord dat ik moet afvallen. Hoewel ik dit vervelend vind, probeer ik altijd te onthouden dat ik gezond leef en dat dit is hoe ik ben. Take it or leave it! Het is jammer dat dun zijn zo’n ideaalbeeld is. Begrijp me niet verkeerd, als je van nature heel slank bent, is daar niks mis mee. Maar ik ben van nature nou eenmaal wat voller en dat is ook goed!

Is er een verschil tussen het schoonheidsideaal in Nederland en Libanon?

Er is een groot verschil tussen Nederland en Libanon. In Libanon is iedereen extreem op het uiterlijk gericht. Nederlandse meisjes zijn veel relaxter. Er heerst een clichébeeld van Libanon en plastische chirurgie, maar dit is helaas wel waar. Het is in Libanon normaal om een ‘pastic surgery loan’ af te sluiten. En zelf je make-up doen voor je op stap gaat? Daar moeten Libanese vrouwen niet aan denken!

Fitgirls’ #Strongissizeperfect, staat ervoor dat je niet alleen fit van buiten kunt zijn, maar ook van binnen. Richt jij je met je bedrijf op uiterlijk of op innerlijk?

Ik zeg altijd dat je doel niet dun, maar sterk worden moet zijn. Ik ben zelf ook niet dun, ik ben curvy en ik ben er blij mee. Je moet jezelf niet met anderen vergelijken. Het gaat erom hoe je je vanbinnen voelt. Fitness geeft je een goed gevoel en vanuit dat gevoel kun je ook weer andere doelen bereiken. Ook grote maten kunnen prachtig zijn! Een kledingmaat is maar een dom nummer.

maya 4 Fitgirls

Op je facebook zijn wel veel bewerkte foto’s te zien, in Nederland is daar steeds meer verzet tegen, hoe sta jij hier tegenover?

Ik vind het goed dat daar verzet tegen is. Foto’s in magazines zijn vaak niet realistisch en het is moeilijk, zowel onmogelijk, daaraan te tippen. Iedere vorm kan mooi zijn. Het gaat mij om het sterk en gezond voelen en het comfortabel zijn met jezelf. Dit kan voor iedereen anders zijn. Betreft die bewerkte foto’s van mijn eigen pagina. Foto’s van competities worden nooit bewerkt. Foto’s van shoots wel, maar alleen licht en kleur. Daar kun je niet omheen.

Wat is volgens jou de definitie van ‘je beste ik’ zijn?

Je bent volgens mij de beste versie van jezelf als je gezond, sterk en zelfverzekerd bent. Ik vind het mentale gedeelte ook heel belangrijk. Het is belangrijk dat je een doel hebt en daar met toewijding en discipline naar toe werkt. Je moet leren geloven en vertrouwen in jezelf.

Op dit moment kan ik volmondig ‘ja’ zeggen op de vraag of ikzelf mijn beste ik ben. Ik geloof dat ik fysiek mijn hoogst haalbare heb bereikt.

Hoe probeer jij anderen te inspireren om hun beste ik te zijn?

Ik heb een eigen website waar ik mijn artikelen, recepten en motivatie quotes post. Daarnaast heb ik een Facebook pagina met bijna 150K volgers waar ik die artikelen ook op deel. Iedereen die mij mailt, mail ik persoonlijk terug, dat vind ik belangrijk. Hiernaast heb ik een app ontwikkeld genaamd ‘Startlivingright’. Deze app is helemaal gratis en bevat geen reclame. Ik heb deze app gemaakt om mensen te helpen en niet om er iets aan te verdienen. Je kunt deze app zien als een personal trainer in zakformaat!

maya 2 Fitgirls

Wat onderscheidt jou van andere fitness coaches?

Ik help mensen om ze te helpen en niet om er commercieel beter van te worden. Veel coaches doen alles om geld te verdienen. Dat is nooit mijn doel geweest. Ik heb persoonlijke ervaring met overgewicht; ik ben nu twintig kilo lichter en een stuk fitter. Ik begrijp hierdoor wat mensen doorstaan.

Welke doelen en/of dromen heb je nog?

Ik leef mijn droom! Ik ben heel trots dat mijn app wordt aanbevolen door het Libanese ministry van Youth en Sport. Het helpen van anderen om fit te worden is mijn passie! Wanneer je fit bent, voel je jezelf goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *