Interview: #letsgetreal about Geraldine Kemper

Dit keer was het de beurt aan Geraldine Kemper om een interview te geven aan Fitgirls.nl. Geraldine (26) komt uit Volendam en werkt voor BNN. Momenteel is ze bezig met televisieprogramma’s als 3 op reis en spuiten en slikken en met de opnames van freestyle games en 3 op reis backpack. In dit interview vertelt Geraldine hoe ze een fitte levensstijl combineert met haar drukke televisieleventje. Hierbij komen natuurlijk ook haar guilty pleasures op het gebied van voeding om de hoek kijken.

Met al die verschillende televisieprogramma’s heb je vast een erg druk bestaan. Heb je überhaupt tijd om te sporten?

Om eerlijk te zijn, is het heel lastig om te blijven bewegen. Op de eerste paar reizen voor 3 op reis heb ik mijn sportschoenen nog wel meegenomen, maar nu stop ik ze niet meer in mijn koffer. Ik gebruik ze toch niet. Ik houd het echt op buikspieroefeningen en pilatesoefeningen in mijn hotelkamer, maar niet meer in de mate waarin ik het doe als ik gewoon thuis ben.

Heb je eigenlijk een beetje een sportieve achtergrond?

Ik ben altijd al sportief geweest. Bij gym op de middelbare school wilde ik altijd al heel erg mijn best doen, ik snapte gewoon niet dat meisjes liever langs de kant wilde gaan zitten. Daarnaast begon ik op tienjarige leeftijd met atletiek, bij AV Edam. Ik heb zelfs meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen. Sprinten en verspringen, dat soort dingen vond ik leuk. Ik ging drie á vier keer in de week, tot ik er rond mijn zestiende op een gegeven moment achter kwam dat andere dingen ook leuk waren. Ik werd iets minder fanatiek, maar heb toch nog tot mijn negentiende levensjaar twee á drie keer per week getraind. Ook heb ik altijd het goede voorbeeld gekregen van mijn moeder. Mijn moeder is aerobicslerares en geeft pilates aan ouderen. Mijn moeder is zo sterk in haar buik, bij buikspieroefeningen houdt zij het langer vol dan ik hoor. Ja, echt! Ook al is ze 62 jaar.

“Mijn moeder is zo sterk in haar buik, bij buikspieroefeningen houdt zij het langer vol dan ik.”

Wordt er van jou verwacht dat je er altijd in shape uitziet?

Nee, dat is het fijne aan BNN. Je mag wat dikker of dunner zijn. Je mag er op elke manier uitzien waar jij je goed bij voelt, want als je je goed voelt, straal je zekerheid uit en dat komt over op de camera.

Voel je wel eens de druk om er altijd tiptop uit te zien?

Nee, het gaat mij er echt om dat ik goed in m’n vel zit. Ik sport zodat ik chill ben met mezelf. Ik heb geen bepaald doel waar ik naartoe train, ik wil me gewoon lekker en zeker voelen in mijn eigen lichaam. Ik sta ook nooit op de weegschaal, het gaat om het gevoel, niet om het aantal kilo’s. Daarnaast ga ik automatisch gezonder leven als ik drie keer in de week sport.

Geraldine Kemper Fitgirls

Sport je alleen?

Sinds september heb ik ook een personal trainer: Stephan Hamersma (@stephan_pt). Het is zo fijn om iemand te hebben die het allemaal voor je uitzoekt. Mijn afspraken met mijn personal trainer vormen ook wel echt een stok achter de deur. Zo plan ik mijn personal trainer altijd in de ochtend, zodat ik de avond ervoor niet meer veel ga drinken. No excuses. Het is namelijk net iets te duur om de training te skippen. Ik heb twee keer met een kater gesport. Niet aan te raden.

Heb je nog specifieke lichaamsdelen die je extra aandacht geeft tijdens je trainingen?

Ik heb iets raars met mijn bovenarmen, die vind ik vaak te dik. Hoewel dit waarschijnlijk niet altijd waar is, train ik ze toch altijd braaf.

Neem je je personal trainer mee op reis?

Haha, nee. Ik heb periodes waarin ik heel veel train en waarin het super lekker gaat en periodes waarin ik weer veel moet reizen en het allemaal weer een beetje terugvalt. Ik weet wel dat ik er weer sneller inzit als ik eenmaal thuis ben, maar ik voel me minder chill in mijn vel als ik minder train. Zodra ik weer thuis ben, begin ik er vaak gelijk weer mee, omdat het kan en omdat ik me weer goed wil voelen. Als ik die drie keer per week sporten met mijn personal trainer niet haal, probeer ik altijd zelf nog even te rennen. Altijd het zelfde rondje Westerpark, wel altijd andere muziek. Dat vind ik heel belangrijk: goede, harde muziek en mijn mind op zero. Ik luister altijd mixjes, zoals die van job jobse.

“Altijd hetzelfde rondje Westerpark, wel altijd andere muziek. Dat vind ik belangrijk: goede, harde muziek en mijn mind op zero.”

Hoe weet jij jezelf te blijven motiveren?

Ik houd te veel van eten. Misschien train ik ook een beetje, omdat ik zo kan eten wat ik wil. “Eyes on the price” zeg maar. Ik vind het gewoon echt heel moeilijk om dingen te laten. Het lijkt me te lastig om te veel rekening met mijn voeding te moeten houden.

Wat is jouw kenmerk op het gebied van voeding?

Ik houd echt van snoepen. Zure matten. Ja, daar maak je me heel gelukkig mee. Ik probeer echt minder te snoepen, wat aardig goed lukt voor een snoepkont als ik. Maar minderen met koolhydraten blijft lastig, spaghetti is namelijk mijn lievelingsgerecht. Ook eet ik veel en vind ik dingen niet snel vies. Als ik op reis ben met de crew krijg ik heel vaak te horen dat ik veel eet. Ik eet eigenlijk ook wel veel, of ja, ik eet eigenlijk wel vaak wat ik wil. Ik ben gewoon geen meisje dat kleine porties tot zich neemt.

Geraldine Kemper Fitgirls

Laat je je op reis dan totaal gaan?

Als ik op reis ga, ben ik al heel snel bijna iedere dag aan het uiteten, dus dan ben ik vaak geneigd elke keer een patatje mayo te nemen. Dat moet ik natuurlijk niet doen, net als niet elke dag vlees eten. Twee keer per dag warm eten sla ik liever over en twee keer koolhydraten tot me nemen gaat me ook net iets te ver.

Dus ‘letten’ op je voeding betekent eigenlijk minderen met je koolhydraat-inname?

Ja. Eigenlijk wel ja. Onder andere.

Sta je graag zelf in de keuken?

Ik zou heel graag ‘ja’ willen zeggen, maar helaas. Ik heb gelukkig genoeg vrienden die goed kunnen koken, bij hen schuif ik maar al te graag aan.

Ik vind het maar knap hoe je je drukke leventje zo weet te combineren met een healthy lifestyle. Heb je nog tips voor beginnende fitgirls?

Het ding met sporten is gewoon dat je er even doorheen moet komen. Op het moment dat je niet meer wil, moet je juist gaan! Je moet jezelf er in het begin echt even doorheen bijten. Ik geloof dat je verslaafd kan raken aan beweging, omdat je voelt dat het echt iets goeds doet met je lichaam.

“Op het moment dat je niet meer wil, moet je juist gaan!”

Kan je jezelf omschrijven als verslaafd?

Nog niet. Nah, misschien wel… want ik merk echt wel dat zodra ik lang niet heb gesport het echt weer begint te kriebelen. In het begin kom ik mijn bed moeilijk uit, maar als ik eenmaal gesport heb, voel ik me zo goed. Ook al is het nog zo klote van tevoren en wil je echt niet gaan, omdat je te veel hebt gezopen of iets dergelijks. Ga dan toch. Het is zo belangrijk dat je juist dán gaat.

Drink je zelf alcohol?

Ja, maar ik probeer doordeweeks drinken wel heel erg te minderen. Mede door afspraken met mijn personal coach houd ik me hier dan ook aan. Ik ben al heel lang niet dronken geweest, maar een drankje bij het eten vind ik wel lastig af te slaan.

“De juiste balans, daar draait het om.”

Foto’s: www.GeraldineKemper.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *