In drie gemakkelijke stappen naar een betere huid

“Reinigen! Reinigen! Reinigen!” Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, reinig je huid twee keer per dag! Ik zal jullie uitleggen waarom ik als schoonheidsspecialiste dit zo belangrijk vind en ik hier altijd over begin. Iedereen wilt een mooie huid maar die krijg je niet zomaar, hier moet je wel wat moeite voor doen.

nancy ontdek het geheim Fitgirls

Reinig twee keer per dag je huid

Het is belangrijk om ‘s avonds je huid te reinigen. Alleen het verwijderen van je make-up is niet genoeg. In Nederland is de lucht ook aardig aan het vervuilen, denk alleen al aan de uitlaatgassen van auto’s en de fabrieksindustrie. Je ziet het niet, maar merkt het pas als je ‘s avonds een watje met lotion over je gezicht haalt en er achterkomt hoe vuil het watje dan is. Deze vervuiling komt ook in je huid terecht en dat kan leiden tot verstoppingen. In de nacht produceert je huid veel afvalstoffen en huidvetten, alleen met water kan je dit niet verwijderen, dat is zoals een pan afwassen zonder afwasmiddel.

‘ s Ochtends moet je je huid ook schoonmaken. De kou buiten kan je huid aantasten en uitdrogen, maar ook de kachel, airco en de wind zijn boosdoeners. Hiervoor moet je de huid goed beschermen. De zon straalt schadelijke UV straling uit, als je hier te lang in zit, zal je huid uitdrogen. Een goede reiniging zorgt ervoor dat alle producten goed worden opgenomen en ook daadwerkelijk hun werking kunnen doen.

Nancy maak het verschil Fitgirls

De basis

Heel simpel toch? In de avond moet je de huid intensief reinigen en al het vuil eraf halen en in de ochtend moet je je huid dus flink beschermen tegen uitdroging en beschadiging, maar hoe doe je dat? De meesten geven als antwoord dat water en een washandje genoeg zijn, maar dit is niet zo.

Vorige keer vertelde ik over de zes stappen naar maximale huidverbetering, nu leg ik uit hoe je je huid het beste kunt verzorgen, dus echt de basis. Die bestaat maar uit drie stappen per dag. Easy!

Een basisreiniging bestaat uit:

  1. reinigings milk, reinigingsgel of reinigingsolie
  2. lotion of mist
  3. 24h crème

Stap 1. Reiniging met milk, gel of olie

Met een reinigingsmilk mag je ook je oog make-up verwijderen, bij een ander product gebruik je een speciale oog make-up remover. Neem wat milk of gel op je handen en masseer dit goed op de huid, pak er gerust wat water bij maar zorg ervoor dat het product de tijd heeft om het vuil op te nemen. Heb je een dikkere laag make-up op? Doe deze stap dan twee keer. Spoel daarna je huid af met water.

Stap 2. Reiniging met lotion of mist

Een lotion gebruiken is heel belangrijk en mag nooit worden overgeslagen. De lotion zorgt ervoor dat de zuurgraad van de huid weer wordt hersteld. Het verwijdert tevens ook de kalk die in ons drinkwater zit, water droogt je huid enorm uit, vandaar dat je soms een trekkerige gevoel hebt na het douchen. Als laatste zorgt de lotion ervoor dat ieder product dat je nu aanbrengt goed door de huid kan worden opgenomen.

Stap 3. 24H-crème

The finishing touch! Sluit de reiniging altijd af met een crème! Afhankelijk van wat voor een soort crème je gebruikt, zorgt deze voor een optimale bescherming voor alles wat er op je huid terecht kan komen. Overdag heeft je huid de functie om te beschermen en nachts om te verbeteren.

Nancy 6 succesvolle stappen Fitgirls

Ready for the next level

Bovenstaande stappen doe je iedere ochtend en avond, maar nu zal ik uitleggen welke drie stappen je nog kan toevoegen aan je huidverzorgingsritueel voor maximale huidverbetering.

Na het reinigen met lotion of mist

We weten nu dat het belangrijk is om de huid schoon te houden. één maal per week scrubben is dan ook een must! Als de huid het toelaat, kan je zelfs iedere dag een milde scrub gebruiken (alleen op advies van de schoonheidsspecialiste). Scrubs zijn er in verschillende soorten en voor iedere huidtype, maar je kunt ook gebruik maken van een reinigend masker dat grondig je poriën schoonmaakt.

Daarna kun je nog een complex, ook wel een serum genoemd, op je huid smeren. Dit middeltje is de levensverzekering voor je huid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een serum/complex bevat een krachtige, hoge dosis van werkstoffen die de huid maximaal verbeteren, oppeppen, lichter maken of beschermen. Een paar druppels zijn super efficiënt hier doe je dus enorm lang mee.

Na de 24H-crème

Nadat je de dieptereiniging hebt gedaan, breng je altijd een masker aan. Je huid heeft na een intensieve scrub behandeling namelijk wel wat extra’s verdiend! Wil je jouw huid graag snel verbeteren, gebruik dan altijd een masker ook weer aangepast aan jouw huidtype.

Ongeveer negentig procent van de huidverouderingsproblemen wordt veroorzaakt door de zon. Maak er een gewoonte van om je huid iedere dag te beschermen met een extra filter. De Cenzaa cremes en BB creams zijn allen voorzien van een natuurlijk filter. Ga je volledig in de zon of wil je de huid extra goed beschermen, breng dan regelmatig de Sunshine aan voor optimale bescherming.

De basis van een mooie huid begint bij jezelf

Ik hoop dat je er wat van hebt geleerd. Het is ook heel begrijpelijk als je dit niet wist, want ja… wie leert jou dit? Helaas gebeurt het vaak niet op school. Graag hoor ik van jullie hoe het reinigen bevalt, heb je vragen over huidproblemen, mail mij gerust! De volgende keer zal ik meer vertellen over ingrediënten en de parabenen waar laatst zo veel ophef over was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *